JohnnyCage

Sanders: A sajtó kiforgatta a szavaimat

Jerry Sanders, az AMD elnöke elutasítja azokat a vádakat, miszerint azért tanúskodott a Microsoft antitröszt perében a szoftvercég mellett, mert cserébe az x86-64 -alapú Hammer processzorok teljes támogatását várja a cégtől.

"Nem valamit valamiért alapon vállalatam a tanúskodást" - mondta Sanders az elemzők kérdéseire egy szerdai telefonos konferenciabeszélgetés során. "Évek óta dolgozunk a Microsofttal az x86-64 támogatásához szükséges bővítéseken" - tette hozzá a vezető.

Sanders hétfőn lépett a tanúk padjára a Microsoft antitröszt perében. Az AMD elnöke erősen kritizálta a felperes kilenc állam javaslatát, különösképpen azt a részt, miszerint a Windows operációs rendszerből különféle változatokat kellene kiadnia a Microsoftnak. A kihallgatás során Howard Gutman, a felperes államok jogi képviselője megpróbálta Sanders-t gyanúba keverni. Az ügyvéd azt hangoztatta, az AMD vezető azért vallott a Microsoft mellett, mert a szoftvercég cserébe az új x86-64 -alapú Hammer processzorok teljes támogatását ígérte.

A Hammer processzorok jelentős előnyhöz juttathatják az AMD-t az Intellel szemben, a Microsoft támogatása azonban kritikus pont a sikerben.

Gutman szerint Sanders a tanúskodásért teljes támogatást kért a Microsofttól az AMD Hammer processzorokhoz. "Mr. Gates azt mondta, beszélni fog alkalmazottaival az ügyben" - próbálta Gutter szemléltetni a történteket. "Tulajdonképpen így történt. Megkértem Mr. Gates-t, hogy minket is ugyanolyan mércével mérjen, mint az Intelt" - mondta Sanders. Az AMD vezető azt is elismerte, hogy nem ismeri a kilenc felperes állam javaslatának részleteit. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy elmondásuk szerint a szoftveróriás ellen valló tanúk sem ismerték a javaslat részleteit.

W.J. Sanders elmondta, hogy a bíróságon tett vallomását kiforgatták. Elmondása szerint nem titok, hogy szívességből tett vallomást a Microsoft mellett, de mindez olymódon nevezhető szívességnek, hogy csak nehezen tudta beütemezni a tárgyalást sűrű programjába.

A vezető nem volt hajlandó kijelenteni, hogy a Microsoft biztosan támogatni fogja a Hammer sorozatot, de szerinte várható, hogy ez fog történni. "Bízunk benne, hogy támogatni fogják processzorainkat."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CybearBoy #11
    Uhh, bazz, te mindenhol rontod a levegőt???
  • sztavrosz #10
    Kedves Jerry Sanders, az AMD elnöke! Békaphatod a tudod mimet! Szegény lámákat bepalizod, hogy fegye meg a CPU-nak nevezett AMD rezsódat. Az INTEL proci hűtés nélkül is megy mint a villám (csak szilikonpaszta van rajta), ez az igazság. Ha nekem nem hisztek, akkor talán a szemeteknek: http://bmw.vezer.elte.hu/pub/movies/hardware/intelking.avi
  • Laci73 #9
    Hogyan legyünk milliárdosok...
  • Laci73 #8
    A világ sajnos így működik: valamiért valamit...
  • Supergamer_real #7
    Barninak igaza van.Lesz ugyan szerver valtozat is, de pont ezert jelenik meg (eleinte) ket valtozatban Claw- es Sledgehammer.
  • Csatti #6
    Nekem az utobbi idoben jelentosen megvaltozott a velemenyem az MS-rol. Kiadtak az XP-t, ami egy remek oprendszer, meg nem tokeletes, de mar kozeledik hozza. Jelentosen csokkentettek az arat. Raadasul a campus program kereteben 3000Ft-ert barmely diak vagy oktato hozzajuthat az WinXP-hez es az OfficeXP-hez legalisan.
  • Tomcat.no1 #1
    Én is bízom bennne (de szerintem ez nem kérdés) !!!! :)))