Franczy

Jönnek a viselhető mobiltelefonok

Az Egyesült Államokban a Sprint az első olyan mobiltelefonos cég, mely a napokban felvett kínálatába egy újgenerációs, úgynevezett viselhető mobiltelefont, mely telefonfajta sokak szerint hamarosan világszerte el fog terjedni. Szakértők szerint ezen újfajta, viselhető mobiltelefonok nagy részét az emberek a nyakukban hordhatják majd, és nincs ez másképp a Sprint cég kínálatában most feltűnt új mobiltelefon modell esetében sem, azonban tény, hogy a hagyományos ékszerek még mindig sokkalta tetszetősebbek a nyakon, mint bármely új viselhető mobiltelefon.

Bit Vo, a Sprint cég szóvivője a mostani bejelentés kapcsán elmondta, hogy a 4NE1 típusjelzésű viselhető mobiltelefon lényegében úgy néz ki, hogy maga a készülék egy fehér színű kábelen lóg az emberi nyakon, a készülék pedig egy parányi kijelzővel is el van látva. Vo utalt arra, hogy a 149 dolláros áron kapható újgenerációs mobiltelefon kijelzőjén számos kép, illetve képernyővédő animáció megjeleníthető, azonban érdemes belegondolnunk abba, hogy milyen látványt nyújthat, ha az ember a nyakában egy ilyen aktív képernyővédős viselhető mobiltelefonnal sétálgat az utcán. "Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon tréfás kis mobiltelefon, még akkor is, ha valaki nem viseli a nyakában, mert egyébként ezt a telefont is lehet normálisan használni" - nyilatkozta Vo.

A viselhető mobiltelefon fogalma egyébként nem teljesen új, ugyanis egyes cégek már több éve gőzerővel dolgoznak különböző viselhető mobiltelefonok kifejlesztésén, így többek közt mindenképpen említésre méltó a Big Blue, vagyis az IBM, mely cég egy speciális, fülönfüggő mobiltelefont szeretne meghonosítani a piacon, vagy a Motorola, mely az olaszországi Milánóban a közelmúltban egy olyan fejlesztőközpontot nyitott, melynek elsődleges feladatai közé tartozik az elegáns, divatos normál és viselhető mobiltelefonok kifejlesztése. Ugyancsak figyelemreméltó a dél-koreai Samsung cég viselhető mobiltelefonja, mely lényegében nem más, mint egy hagyományos karóra és egy parányi mobiltelefon összeházasítása, és amely eszköz egy ideje már a kereskedelmi forgalomban is megjelent. Végül pedig tegyünk említést a Sony Ericssonról, mely egy olyan, övre csatolható viselhető mobiltelefont készül bemutatni, mely a vezeték nélküli Bluetooth technológia révén kommunikál majd a fejen viselendő fejhallgatóval, illetve mikrofonnal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csatti #5
    Ki akar viselheto telefont, en azt akarom, hogy epitsek be a fejembe, az egyik szemem meg felaldozom, hogy ott legyen a kijelzo. :)
  • Keszeg #3
    _joco: neked van telefonod?
    Van -> Nem félsz az agyráktól? (:>)
    Nincs -> Akkor meg nem mind1 neked?