Franczy

Hiánycikk a PS2 memóriakártya

Az Egyesült Államokbeli Sony PlayStation 2 tulajdonosok mostanság sokat bosszankodnak, ugyanis egy ideje lényegében képtelenek hozzájutni kedvenc konzoljuk egyik leghétköznapibb kiegészítőjéhez, a memóriakártyához. Mint az ismeretes, a 8 MB kapacitású PlayStation 2 memóriakártyákra a játékosoknak azért van szükségük, mert ezen kártyákon tárolják kedvenc játékaik különböző beállításait és mentett állásait, vagyis sokak számára úgymond életmentő lehet, ha hozzá tud jutni egy-egy ilyen memóriakártyához, manapság azonban az Egyesült Államokban ez szinte lehetetlen feladatnak tűnik. A memóriakártyák népszerűségéről sok mindent elmond, hogy az IDC piackutató cég felmérése szerint a PlayStation 2 tulajdonosoknak körülbelül 87,5 százaléka vásárolt az eddigiekben legalább egyszer ilyen kiegészítőt.


Jelen pillanatban az Egyesült Államokban az a helyzet, hogy ez az egyik népszerű, ha nem a legnépszerűbb PlayStation 2 kiegészítő hiánycikknek számít, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Sony PlayStationnel foglalkozó weboldalán az olvasható, hogy a standard 8 MB-os memóriakártya nem kapható, és hasonló szöveg szerepel az olyan nagy amerikai kereskedések website-ján is, mint például a CompUSA, vagy a Best Buy. Az internetes kereskedelemmel foglalkozó Amazon.comnál és GameStopnál a hét elején ugyancsak elfogyott a 8 MB-os memóriakártya, azonban a legfrissebb híradások szerint ezen kereskedések raktáraiba szerdán már megérkezett egy-egy memóriakártya szállítmány. Különböző források szerint egyébként mostanság még az olyan nagy amerikai városokban, mint amilyen például San Francisco, vagy New York, sem lehet kapni PS2-es memóriákártyát, vagyis az amerikai PlayStation 2 tulajdonosok számára a kialakult helyzet elég tragikus.

Az üggyel kapcsolatban tudni lehet, hogy a Sony számos memóriagyártó céggel kapcsolatban áll, mely cégek folyamatosan ontják magukból a mostanában hiánycikknek számító PlayStation 2 kiegészítőt, azonban a jelek szerint mindez kevésnek tűnik. Szakértők szerint a memóriakártya-hiány annak következtében alakult ki, hogy a PlayStation 2 manapság népszerűbb, mint valaha, ezenkívül pedig ugyancsak fontos tényező, hogy a Sony az elmúlt év végén számos partnerével, többek közt a Mad Catz-cel sem újította meg a memóriakártyák beszállításával kapcsolatos szerződéseit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • versio #10
    ezt nem hiszem
    mert a winyo-n nem lehet tárolni mentést
    legalábbis én igy tudom
  • NasaTm #9
    Bazz Amerikai barataimnak itt egy link ahonnet vehetnek olcsoe :) www.ebay.com. Ki az a barom aki boltba veszi a Memory Cardot ?
  • CSOCSO #6
    de kicsri is a GC hez adnak több gigás SD panaskodic memo-t:) azaz majd venni lehet
  • versio #5
    :))
  • rolika #3
    Tiszta baromság! Memkártyát 1:1 rációban adnak el a PS2-vel. Az hogy hiánycikk, a Sony baromsága. Az enyém Nyko, szép sárga :)
  • GAMECUBE #2
    Ugyan már, nem koll ezen kibukni:)
    Szerintem is inkabb olyan 97-98%a vett sony memokartyat a ps2es tulajoknak, mert sokakank nem jutott:PP mint kiderul:)
  • Ramza #1
    "az IDC piackutató cég felmérése szerint a PlayStation 2 tulajdonosoknak körülbelül 87,5 százaléka vásárolt az eddigiekben legalább egyszer ilyen kiegészítőt."

    Lehet, hogy ninsc igazam, de ez szerintem egy baromság. A ps2 tulajok 99,99%-a biztosan vett ilyet, merthogy alapból nem jár a géphez, és most így hirtelenjében sportjátékokon kívül nem is tudnék olyan típusú játékot mondani, amihez ne kellene...

    "többek közt a Mad Catz-cel sem újította meg a memóriakártyák beszállításával kapcsolatos szerződéseit."

    Jó nagy bunkóság volt a részéről. Minek is vegyenek az emberek jó minőségűt 6ezerért, ha vehetnek eredeti sony-t 10ért :(