Franczy

Új high-end Lexmark nyomtatók

A Lexmark International Group vezetősége úgy határozott, hogy a Lexmark az otthoni felhasználásra szánt nyomtatók mellett a jövőben minden eddiginél nagyobb figyelmet fog fordítani a vállalati nyomtatók piaci szegmensére, ennek bizonyítékaként pedig a cég képviselői a napokban már be is mutattak két vadonatúj nagyteljesítményű nyomtatót. A Lexmark képviselői kedden mutatták be a Lexmark X620e és Lexmark X750e típusú multifunkciós eszközöket, melyek képesek lézernyomtatóként, fénymásolóként, faxkészülékként és szkennerként működni. Mindkét új Lexmark nyomtatót felkészítették a vállalati környezetekben történő felhasználása, vagyis teljesítményük jóval nagyobb, szolgáltatási körük pedig sokkal szélesebb, mint a hétköznapi multifunkciós nyomtatóknak.

Mind a Lexmark X620e, mind a Lexmark X750e rendelkezik színes lézernyomtatási képességekkel, valamint számítógépes hálózati csatlakoztatási lehetőségekkel, ennek megfelelően áruk nem csekély, rendre 7 ezer, illetve 12 ezer dollár. A Lexmark képviselői a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a vállalati felhasználásra szánt multifunkciós nyomtatók kifejlesztésekor is hasonló alapelveket követtek, mint az otthoni, illetve kisebb irodákba szánt nyomtatók esetében, ennek köszönhetően pedig elmondható, hogy bár mindkét újdonság több ezer dollárba kerül, mégis olcsóbbak, mintha valaki helyettük egy-egy lézernyomtatót, fénymásolót, faxot és szkennert vásárolna.

A Lexmark X620e körülbelül annyi helyet igényel, mint egy átlagos lézernyomtató, percenként pedig akár harminc oldalt is képes kinyomtatni. A Lexmark X620e kategóriájában nem szokatlan módon érintőképernyővel képes kommunikálni az üzemeltetővel, ezenkívül pedig természetesen arra is lehetőség van, hogy az integrált hálózati interfész révén a vállalati számítógépes hálózatról több felhasználó is elérhesse a nyomtatót. A Lexmark X750e már egy kicsit nagyobb az X620e-nél, ugyanis méretei révén leginkább egy kisebb fénymásolóhoz lehet hasonlítani, percenként pedig maximum húsz oldalt képes nyomtatni. A Lexmark 750e ugyan 12 ezer dollárba kerül, ám ez az összeg a cég korábbi modelljeinek, illetve a konkurens gyártók hasonló termékeinek árához képest rendkívül kedvező.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!