Csabi

Nyomtató digitális fényképezőgépekhez

A Canon egyre több termékkel igyekszik minél nagyobb népszerűségre szert tenni a fotósok körében, hiszen az utóbbi időben bemutatott legújabb digitális fényképezőgépei mellett egy fotónyomtatót is bejelentett. Az új készüléket elsősorban a Canon digitális kamerával rendelkező felhasználók tudják majd előnyösen használni.

A Canon már tavaly is meglehetősen sokat foglalkozott olyan eszközök fejlesztésével, amelyek lehetővé teszik a digitális kamerákról történő közvetlen nyomtatást. Ezen készülékek közé tartozik többek között a Canon eddigi Card Photo Printer CP-10 nevű nyomtatója is, amelynek a cég a napokban jelentette be a továbbfejlesztett változatát, a CP-100-as típust. Yukiaki Hashimoto, a Canon egyik alelnöke szerint az új nyomtató és a PowerShot fényképezőgépek kombinációja jelentősen kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi a jó minőségű fényképek készítését.

A Card Photo Printer CP-100 körülbelül 17 x 17,8 x 6,1 centiméter nagyságú, míg a súlya megközelítőleg 1500 gramm. A cég szerint az új nyomtató kategóriájában a legkisebb és legkönnyebb készülékek közé tartozik, és könnyű hordozhatóságot biztosít. Emellett akkumulátorról is használható, így akár útközben is készíthetők vele fényképek.

A Card Photo Printer CP-100 maximálisan a 4 x 6 inch (10,16 x 15,24 centiméter) nagyságú fényképek nyomtatását támogatja. A Canon szerint az új készülék egy hitelkártya méretű képet 40 másodperc alatt, míg egy képeslap méretű fényképet körülbelül 80 másodperc alatt készít el. A CP-100 a Canon PowerShot digitális fényképezőgépekhez csatlakoztatható, és kompatibilis a legújabb PowerShot A40, A30 és A100 típusú kamerákkal is. Az egyik legfontosabb jellemzője, hogy a fényképek közvetlen nyomtatását is lehetővé teszi, vagyis a használatához nincs feltétlenül szükség számítógépre.

A Canon tervei szerint a Card Photo Printer CP-100 májusban kerül piacra, és körülbelül 250 dollárért (70 000 forintért) lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #2
    nyomtatási árra gondoltam :)
  • Laalee #1
    nem tud valaki egy arat is mondeni??? mert a nyomtató ára a legkevesebb...