JohnnyCage

A játékszoftverek megalapozhatják az Xbox sikerét

Bár a Microsoft Xbox játékkonzoljának eladásai meglehetősen gyengén alakultak Japánban, a szoftveróriás szerint az eszközhöz készült játékszoftverek még a PlayStation 2 játékoknál is jobban fogynak.

"A szoftver oldalon nagyon jó eredményeink vannak Japánban, a hardvereladások pedig kissé elmaradnak korábbi várakozásainkhoz képest" - mondta Robbie Bach, a Microsoft Xbox játékkonzollal foglalkozó részlegének vezetője. "Számítottunk rá, hogy a dolgok nehezen fognak menni. Úgy vélem, a Microsoft korábban is tanúbizonyságot adott türelméről és kitartásáról, és ezúttal is el tudjuk majd érni az előttünk álló célokat" - tette hozzá a vezető.

Bach nem kívánta közölni, pontosan mennyi Xbox játékkonzolt sikerült ezidáig értékesíteni Japánban, és a vezető azt a híresztelést sem kommentálta, miszerint a japán piacon a február 22-ei kiadás óta alig több, mint 190 ezer darab fogyott el az eszközből. Viszonyításképp a Sony PlayStation 2 játékkonzoljából a japán megjelenést követő három nap alatt mintegy 980 ezer darab fogyott el az országban.

Bach szerint azonban az Xbox játékszoftverek globális eladásai azt jelzik, hogy a konzol egyre népszerűbb. A játékszoftverek eladásai rendkívül fontosak, mivel magával az Xbox hardverrel ellenben jelentős hasznot termelnek. A Microsoft az Xbox játékkonzolt a játékosok minél nagyobb csoportjának megnyerése érdekében előállítási ár alatt árulja.

A Microsoft adatai szerint a japán játékosok átlagosan 1,6 játékszoftvert vásároltak az Xbox-szal a konzol megjelenésekor. A PlayStation 2 esetében ez a szám mindössze 1 volt. Bach biztos abban, hogy a japán játékfejlesztők, akik egyes hírek szerint ellenségesek a hazai gyártókkal versengő Microsofttal, hamarosan teljes mértékben támogatni fogják az Xbox-ot.

"Erős támogatást érzünk a japán szoftverfejlesztők körében, és partnereink száma a közeljövőben várhatóan tovább fog emelkedni. Ez nem egy olyan dolog, amibe csakúgy bele lehet ugrani, és három hét alatt minden tökéletes lesz. Ehhez legalább három hónap, vagy három év szükséges" - mondta Bach. "Japánban még rengeteg munka vár ránk."

A vezető azt is elmondta, hogy az Xbox megjelenésével egyidőben az amerikai játékosok átlagosan 3,8, az európaiak pedig 2,3 játékszoftvert vásároltak a konzolhoz. "Mindez a játékszoftverek kiváló minőségét, illetve a bőséges választékot bizonyítja. [...] Az Xbox legnépszerűbb játéka, a Halo például feleannyi idő alatt elérte az 1 milliós eladási számot, mint a legjobban fogyó PlayStation 2 játékszoftver."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alien! #15
    Tipikus példája annak,hogy, hogyan nyilatkozzunk a kudarcról pozitívan...
  • Gabest #14
    Neked xbox-od lesz, más meg itt éhezik...

    Na jó, most az egyszer erőt veszek magamon és kimegyek a hűtőhöz :D
  • Yfel #13
    Akarhogy is cseszegetitek az Xboxot, nekem akkor is olyan lesz hehehehe :P

    :)
  • CSOCSO #11
    bazzeg di ti azt nem tudjátok mi hoyg a ps2 2 kurva gamezzal jelent meg mig az x vagy 10 szer többel!!! johoy az x hez tö gamezt vesznek...
  • versio #8
    az onimusha-hoz hasonlitották !!

    az FFX 3 nap alatt 2 millio példányban fogyott el !!!!!

    a gt3 is elérte 1 nap alatt az 1 milliot
    a gta3 meg 5 millionál jár

    jobb lenne nem hasonlitgatni ezekhez vazzz

    megin a m$ hazudozik !!!

    ha szarul megy a hardver ,kapaszkodjunk a játékokba, röhejes
    még jo hogy x-hez több játékot adnak el, mivel nincs megtörve
    ez meg szerintem nem elöny ,legalábbis nekünk nem

  • CybearBoy #1
    Mi a legjobban fogyó PS2-es játékszoftver?