JohnnyCage

A vártnál súlyosabb károk Tajvanban

A Richter-skála szerint 6,8-as erősségű, március 31-ei tajvani földrengés a vizsgálatok eredménye szerint jóval nagyobb károkat okozott a DRAM gyártóknak, mint azt a társaságok korábban várták.

Az elemzők szerint a legnagyobb kár azon gyáregységekben keletkezett, amelyekben a gyártósorok 100 százalékos kapacitással üzemeltek. A DRAM veszteségek hozzávetőleg másfél heti termelés 20-30 százalékára tehetőek. Tajvan négy legnagyobb DRAM gyártója közül a gyártóegységekben keletkezett szerkezeti sérülések miatt a PSC és Winbond Technologies cégek hozzávetőleg egy heti, a Nanya Technologies pedig kétheti termeléssel maradnak el. A legkevesebb javítást a ProMOS-nak kell végeznie gyáraiban. A PSC és a Winbond hozzávetőleg 1,5 - 1,8 millió, a Nanya 3 millió, a ProMOS pedig mintegy 1 millió dollár veszteséget könyvelhetett el a gyártóberendezésekkel együtt megsérült DRAM chipek miatt.


A DRAM gyártók a sérülések miatt több ponton is módosították terveiket. A társaságok előre hozták például a gépek éves karbantartásait a jelenlegi hétre, amely lépés jelentősen csökkenti a földrengés miatt szükségszerűvé vált vizsgálatok pluszköltségeit. A tajvani cégek úgy vélik, az elkövetkezendő hetekben a gyártási ütem felgyorsításával pótolni tudják a kiesett DRAM mennyiséget, így a memóriachipekből várhatóan nem alakul ki hiány.

A DRAM memóriachipek ára az elmúlt hetekben a második félév előreláthatóan gyenge kereslete miatt lassú csökkenésnek indult. Ahogy az azonban várható volt, a földrengés következményeképp a napokban kisebb mértékben újra emelkedtek a nagykereskedelmi DRAM árak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #4
    Ez olyan, mint hwsw 2 egymás utáni híre. Az intel támogatja az asztali procis laptopokat, aztán meg uez, csak nemmel. :)
  • FreeHome #3
    Pár napja volt egy olyan cikk, hogy nem okozott nagy károkat a földrengés.Gondolta mindenki, hogy huh nem fogja megérezni a memória piac a rengést. most meg itt van ez a cikk. Mikor először elolvastam, az jutott eszembe, hogy a kis ferdeszeműek megtalálták az indokot a ramok emelésére. Mégiscsak összeborúlt a gyártósor, ajaj.
  • Pheel #2
    LOL
  • Laci73 #1
    A kép alapján félelmetes Doom2 pókdémon érzetem van...:((