JohnnyCage

A JEDEC szabványosítja a WLAN chipek interfészét

A Joint Electron Device Engineering Council bizottság egy olyan szabvány megalkotását tervezi, amely a drótnélküli hálózati vezérlőchipekhez biztosítana egy általánosan elfogadott, chipek közötti digitális interfészt.

A Elektromos Eszközöket Fejlesztők Bizottsága (JEDEC) a héten létrehozott egy olyan albizottságot, amelynek feladata a drótnélküli hálózatokhoz készített chipek digitális interfészének szabványosítása lesz. Mivel a WLAN (Wireless Local Area Network - Drótnélküli Helyi Hálózat) technológia az utóbbi időben egyre több eszközben jelenik meg a piacon, elengedhetetlenné vált a chipek forásainak kibővítése, mondta Stuart Kerry, az IEEE 802.11 WLAN Work Group munkacsoportjának elnöke. A drótnélküli hálózati vezérlők vezető gyártói, mint az ACER, és a Philips, éppen ezért szeretnének megalkotni egy olyan interfészt, amely lehetővé tenné a WLAN chipek közötti kommunikáció szabványosítását, tette hozzá Kerry.

Bár eleinte nem lehetett tudni, hogy a specifikációt egy IEEE 802.11, vagy egy JEDEC bizottság fogja kezelni, Kerry szerint a JEDEC-re esett a választás, mivel a 802.11 bizottsága nem foglalkozik chipek közötti kommunikációs megoldásokkal. Az IEEE 802.11 ehelyett rádióspecifikációk meghatározásával foglalkozik. "A 802.11 a rendszer más területein dolgozik" - mondta Kerry.

A WLAN rendszerinterfész szabványosításával foglalkozó JEDEC albizottság a JC-61 -es jelzést kapta. Az albizottság a WLAN megoldások Media-Access Control (MAC) és Physical-Layer (PHY) komponense, illetve alapsávú processzora, és rádió adó-vevő alrendszere közötti interfészt tervezi szabványos formába önteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!