Franczy

Jelentősen olcsóbb Pioneer DVD lemezek

Szakértők egybehangzó véleménye szerint az otthoni körülmények közti DVD-írás széles körben történő elterjedésének manapság leginkább a DVD-írók és DVD nyersanyagok magas ára, illetve a különböző DVD szabványok körüli inkompatibilitási mizéria vet gátat. A legfrissebb információk szerint nagy esély van arra, hogy az említett két hátráltató tényező hamarosan már a múlté lesz, ugyanis egyrészről a DVD szabványok végre kezdenek kikristályosodni, másrészről pedig az elmúlt hetekben jelentős árcsökkenés indult meg ebben a piaci szegmensben.

E tekintetben mindenképpen óriási jelentőséggel bír, hogy a Pioneer Electronics képviselői kedden bejelentették, hogy a cég kínálatában található egyszer írható, illetve újraírható DVD lemezek ára közel a felére csökken. Ennek értelmében mostantól kezdve a Pioneer gyártmányú DVD-R lemezekért a korábbi 10 dollár helyett már csak 6 dollárt kell fizetnünk, az eddigiekben 20 dolláros áron kapható volt Pioneer újraírható DVD diszkek (DVD-RW) ára pedig 10 dollárra mérséklődött.


Mary Craig, a Gartner piackutató cég elemzője szerint a Pioneer mostani bejelentése mindenképpen üdvözölendő, különösen annak fényében, hogy a cég képviselői alig pár napja jelentették be, hogy a Pioneer DVR-A04 típusú vadonatúj DVD-írók, a cég korábbi DVD-író modelljeihez képest 150 dollárral alacsonyabb áron kerülnek forgalomba. Elődjéhez, a DVR-A03-hoz hasonlóan az új DVR-A04 típusú DVD-író is képes a DVD-R, DVD-RW (DVD-Rewritable), CD-R és CD-RW lemezek olvasására és nem utolsó sorban írására. A Pioneer DVR-A04 elődjéhez képest kisebb méretekkel rendelkezik, ezenkívül gyorsabban képes a DVD-R és CD-R lemezek olvasására, valamint a cég állítása szerint minden eddiginél kiválóbb minőségben égeti a belehelyezett különfajta lemezeket.

Craig azonban az üggyel kapcsolatban utalt arra is, hogy bár a mostanság forgalomba kerülő különböző DVD-írók és DVD lemezek egyre olcsóbbak, a felhasználók többsége továbbra is tanácstalan, hogy melyik DVD szabvány melyik másik DVD szabvánnyal kompatibilis, illetve, hogy az adott DVD szabványok egészen pontosan milyen specifikációkkal bírnak, ez pedig továbbra is hátráltatja a DVD-írók térnyerését. Craig szerint ezzel együtt már látszik a fény az alagút végén, és elmondása szerint, amint a 400 dollárnál olcsóbb DVD-írók és az 5 dollárnál olcsóbb DVD lemezek forgalomba kerülnek, villámgyors terjedésnek indul az otthoni DVD-írás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #7
    nem is lenne hatrany.. csak mar a cd-vel is elegge elszabadult a videomasolas, ir6o dvdvel meginkabb.. szal a filmlobbi mindent meg fog tenni hogy magasabban tartsa az arakat, remelem semmi sikeruk nem lesz :)
  • Supergamer_real #6
    akkor=akkora
  • Supergamer_real #5
    A cd-r/RW szep lassan atvette/veszi a floppy disc helyet.Amilyen hihetetlen volt ez 4 eve most akkor igazsag...
  • CybearBoy #4
    CD-R/RW rulz, még remélem jó pár évig!
  • corleone #1
    Lesz ez még olcsóbb is. :))