Franczy

Kaphatók az új Verbatim CD-írók

A Verbatim képviselői a kaliforniai Santa Anában a napokban bejelentették, hogy a cég legújabb és egyben legnagyobb teljesítményű, Verbatim 40x10x48, illetve Verbatim 32x10x40 típusjelzésű CD-írói az elkövetkezendő napokban-hetekben világszerte forgalomba kerülnek. A cég képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy mindkét vadonatúj CD-RW meghajtó kiváló írási és olvasási teljesítményre képes, ezenfelül pedig az új CD-írók mellé gyárilag csomagolt CD-író és egyéb szoftverek segítségével a felhasználók lényegében pillanatok alatt, minden eddiginél gyorsabban készíthetnek majd különböző adat, video, audio, vagy fotó CD-ket.

"Mind a vállalati számítógépek, mind az otthoni asztali számítógépek piacán egyre nagyobb igény mutatkozik a gyors és nem utolsó sorban rendkívül megbízható CD-író berendezések iránt. A felhasználóknak mostantól lehetőségük nyílik arra, hogy szert tegyenek a Verbatim legújabb és egyben legnagyobb teljesítményű CD-RW meghajtóira, mely termékekről bizton állíthatom, hogy garantáltan jó minőségűek, és az sem titok, hogy az esetükben alkalmazott technológiai újítások révén a felhasználók minden eddiginél könnyebben és élvezetesebben írhatnak majd CD-ket" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Mark Zadeh, a Verbatim Peripherals Group alelnöke.

Mind a Verbatim 40x10x48, mind a Verbatim 32x10x40 típusjelzésű vadonatúj CD-írók dobozában megtalálható az a többszörös díjnyertes, ám a Verbatim által egyelőre meg nem nevezett CD-író szoftver, mely még az úgymond kezdőbb felhasználók számára is gyerekjátékká egyszerűsíti a CD-írás folyamatát. Az új Verbatim CD-írókhoz mellékelt szoftvercsomagban többek közt egy nagytudású CD-borító készítő program is megtalálható, és természetesen néhány Verbatim gyártmányú CD-R, illetve CD-RW lemez is az alapcsomag részét képezi.

A CD-R lemezeket negyvenszeres, a CD-RW diszkeket pedig tízszeres sebességgel égetni képes, nem mellékesen negyvennyolcszoros sebességű CD olvasóként is funkcionáló Verbatim 40x10x48 ára az Egyesült Államokban 179,99 dollár. Az eggyel alacsonyabb teljesítménykategóriába tartozó Verbatim 32x10x40 típusjelzésű új CD-író maximálisan harminckétszeres sebességgel képes az egyszer írható CD-k égetésére, ezenkívül pedig tízszeres sebességgel írja az újraírható lemezeket, és legfeljebb negyvenszeres sebességgel képes a belehelyezett CD-k olvasására. A Verbatim 32x10x40 kiskereskedelmi ára 149,99 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Veriel #10
    Legtobb lemeznel orulok, ha megy a 12x. Inkabb 8-cal szoktam. Audiot 1 vagy 2, ha nagyon sietni kell, akkor 4. Elvileg 20x-at tud a yamaham, de meg sosem irtam annyival, nem is hiszem, hogy fogok.
  • Gabest #6
    Hahoocsi: Nem az vesz 40x írót, aki most vette meg a 32x-ét, hanem aki még mindig 4x vagy 8x sebességgel gyarapítja az ősz hajszálait. Nekik érezhető gyorsulát fog jelenteni :)
  • CybearBoy #4
    Én most vettem meg az első írómat, egy TEAC 24/10/40-est. Nagyon király író, szerintem nagyon-nagyon-sokáig nem válok meg tőle...
  • Hahoocsi #3
    +valami: Ez olyan, mint a DDR333 esete: Nem lesz tőle gyorsabb a géped, de azért vegyél új alaplapot, meg memóriát is.
  • Hahoocsi #2
    Nemtom mi az értelme ezeknek az íróknak, és most nem csak a Verbatim cuccaira gondolok. Régen, amikor az 1x,2x,4x írók voltak, számított a sebesség,mert ha nem 1x-es íród volt,hanem 2x-es,spóroltál 40 percet 1 lemezen. A 4x-essel megtakarítottál további 20 percet. De könyörgöm, nem tökmind1, hogy 4:20 alatt készül el az a szerencsétlen lemez, vagy 3:55 alatt? És megéri az a pár másodperc, hogy éppenhogy olvasható lemez boldog tulajdonosa legyek? Amely üres lemez ráadásul kétszer annyiba került, hogy 40x-esen írható legyen. Audió lemezt meg persze nem is érdemes ilyen 8x fölötti tempókkal írni.