10
  • Veriel
    #10
    Legtobb lemeznel orulok, ha megy a 12x. Inkabb 8-cal szoktam. Audiot 1 vagy 2, ha nagyon sietni kell, akkor 4. Elvileg 20x-at tud a yamaham, de meg sosem irtam annyival, nem is hiszem, hogy fogok.
  • Gabest
    #6
    Hahoocsi: Nem az vesz 40x írót, aki most vette meg a 32x-ét, hanem aki még mindig 4x vagy 8x sebességgel gyarapítja az ősz hajszálait. Nekik érezhető gyorsulát fog jelenteni :)
  • CybearBoy
    #4
    Én most vettem meg az első írómat, egy TEAC 24/10/40-est. Nagyon király író, szerintem nagyon-nagyon-sokáig nem válok meg tőle...
  • Hahoocsi
    #3
    +valami: Ez olyan, mint a DDR333 esete: Nem lesz tőle gyorsabb a géped, de azért vegyél új alaplapot, meg memóriát is.
  • Hahoocsi
    #2
    Nemtom mi az értelme ezeknek az íróknak, és most nem csak a Verbatim cuccaira gondolok. Régen, amikor az 1x,2x,4x írók voltak, számított a sebesség,mert ha nem 1x-es íród volt,hanem 2x-es,spóroltál 40 percet 1 lemezen. A 4x-essel megtakarítottál további 20 percet. De könyörgöm, nem tökmind1, hogy 4:20 alatt készül el az a szerencsétlen lemez, vagy 3:55 alatt? És megéri az a pár másodperc, hogy éppenhogy olvasható lemez boldog tulajdonosa legyek? Amely üres lemez ráadásul kétszer annyiba került, hogy 40x-esen írható legyen. Audió lemezt meg persze nem is érdemes ilyen 8x fölötti tempókkal írni.