Franczy

Újabb hordozható CD-író a Plextortól

Az elsősorban különböző kiváló minőségű CD-íróiról és CD-ROM meghajtóiról híres Plextor Corporation munkatársai a napokban bejelentették a cég legújabb CD-RW meghajtóját, mely a keresztségben a Plextor PlexWriter 24/10/24U nevet kapta. A cég ezen újdonsága nem más, mint egy olyan, roppant könnyű és kis méretekkel rendelkező hordozható CD-író, mely nagy sebességű USB 2.0 (Universal Serial Bus) interfészén keresztül kapcsolható össze a különböző PC, illetve Mac számítógépekkel. Ahogy az az újdonság nevéből könnyen kikövetkeztethető, a PlexWriter 24/10/24U maximálisan huszonnégyszeres, illetve tízszeres sebességgel képes a CD-k írására, illetve újraírására, ezenkívül pedig maximum huszonnégyszeres sebességgel képes a belehelyezett CD-k olvasására.

A bejelentés kapcsán a Plextor munkatársai kiemelték, hogy a PlexWriter 24/10/24U kevesebb mint 45 dekagrammos tömege, illetve 14 x 2,2 x 17 centiméteres méretei révén akár zsebben is hordható, valamint utaltak arra, hogy a parányi méretek természetesen korántsem mennek a minőség rovására.

Klikk ide!

"A második generációs hordozható PlexWriter CD-írónk nem egyszerűen csak nagyobb írási sebességre képes elődjénél, hanem jelentősen könnyebb és kisebb is annál. A kiváló írási minőséget biztosító PlexWriter 24/10/24U felhasználási köre rendkívül széles, hiszen az úton lévő üzletemberek éppúgy nagy hasznát vehetik, mint az otthonaikban több számítógéppel rendelkező felhasználók. Utóbbi felhasználóknak ezentúl már nem kell minden egyes PC-jüket CD-íróval ellátniuk, hiszen a PlexWriter 24/10/24U lényegében pillanatok alatt átvihető egyik PC-től a másikhoz, az üzembe helyezés pedig gyerekjáték.

A 2 MB puffermemóriával rendelkező Plextor CD-író újdonság az USB 1.1 (12 Mb/s) és USB 2.0 (480 Mb/s) szabványokkal, valamint a Microsoft Windows 98SE, ME, XP és a Max OS 8.6, Mac OS X operációs rendszerekkel kompatibilis, és mondanom sem kell, hogy természetesen Burn Proof technológiával is el van látva. Az Easy CD Creator/DirectCD 5 Platinum szoftverekkel és a megfelelő kábelekkel, valamint dokumentációkkal ellátott PlexWriter 24/10/24U kereskedelmi ára 199 dollár, vagyis mintegy 50 ezer forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!