Franczy

Új Memorex és Sony CD-írók

A különböző optikai adattároló eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Memorex Products munkatársai a napokban bejelentették a keresztségben Memorex Internal CD-ReWritable 52x E-IDE Drive nevet kapott újdonságot, melyet a cég képviselői mint a világ első ötvenkétszeres írási sebességre képes CD-íróját mutatták be. A Memorex legújabb CD-írója tehát maximálisan ötvenkétszeres sebességgel képes megírni a belehelyezett CD-R lemezeket, ezenkívül az újraírható CD-RW lemezeket maximálisan huszonnégyszeres sebességgel képes égetni, maximális olvasási sebessége pedig a maximális írási sebességhez hasonlóan ugyancsak ötvenkétszeres.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy a felhasználók a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legegyszerűbben szeretnék CD-re írni különböző adatállományaikat, zenefájljaikat, digitális fényképeiket és videofelvételeiket. Mi a Memorexnél nem teszünk mást, mint maximálisan megpróbálunk megfelelni a felhasználók, vagyis a vásárlók igényeinek, még pedig úgy, hogy időről időre új, minden korábbinál nagyobb teljesítményű és tudású eszközökkel rukkolunk elő. A most debütált újgenerációs CD-RW meghajtónk maximális írási sebessége ötvenkétszeres, vagyis segítségével a felhasználók minden korábbinál gyorsabban írhatnak majd CD-ket" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Michael Golacinski, a Memorex elnök-vezérigazgatója.


A Memorex új CD-íróját természetesen minden olyan szoftverrel és kiegészítővel ellátták, melyek ahhoz szükségesek, hogy a felhasználók a meghajtó megvételét követően azonnal CD-írásba kezdhessenek. A gyártó a meghajtó mellé többek közt egy a népszerű Nero Burning ROM, illetve InCD szoftvert tartalmazó CD-t, egy ötvenkétszeres sebességgel írható Memorex CD-R lemezt, egy CD-RW diszket, egy IDE kábelt, egy audio kábelt, csavarokat és egy részletes leírást mellékel. A Memorex legújabb CD-írója 99,99 dollárba, azaz mintegy 25 ezer forintba kerül.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Sony is a napokban mutatta be legújabb CD-RW meghajtóját, a maximálisan negyvennyolcszoros írási, huszonnégyszeres újraírási és negyvennyolcszoros olvasási sebességre képes CRX215E1-t. A 2 MB puffermemóriával rendelkező és PowerBurn technológiával ellátott újdonság ára 90 dollár, vagyis körülbelül 22 ezer forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #1
    Nem lesz drága. Ez a jó hír :)