Franczy

Verbatim 52x24x52 CD-RW meghajtó

A különböző optikai adattároló eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Verbatim Corporation képviselői a napokban bejelentették a cég legfrissebb újdonságát, a keresztségben Verbatim 52x24x52 CD-RW nevet kapott CD-írót. A gyártó legújabb CD-RW meghajtója a nagyobb észak-amerikai szakkereskedésekben már mostantól megvásárolható, azonban a cég ígéretei szerint az európai és ázsiai piacon történő debütálásra sem kell sokat várnunk.

Ahogy az az újdonság nevéből könnyen kikövetkeztethető, nem mással van dolgunk, mint egy az egyszer írható CD-R lemezek égetésére maximálisan ötvenkétszeres sebességgel, az újraírható CD-RW diszkek írására pedig maximálisan huszonnégyszeres sebességgel képes CD-íróval. Ezenkívül említésre méltó, hogy a többek közt az Mt. Rainer szabvánnyal is kompatibilis új Verbatim CD-író a belehelyezett lemezeket akár ötvenkétszeres sebességgel is képes olvasni, az persze már más kérdés, hogy minderre milyen hanghatások mellett képes.

"A most bemutatkozott Verbatim 52x24x52 CD-RW meghajtó nem csak a zenei felvételeket, vagy digitális fényképeket CD-ken tárolni kívánó felhasználók számára jelent ideális választást, hanem azoknak is, akik kritikus fontosságú biztonsági mentéseiket a legnagyobb biztonság és írási sebesség mellett szeretnék CD-kre rögzíteni. Ezenkívül nem mellékes, hogy legújabb CD-írónk üzembe helyezése és használata lényegében gyerekjáték, vagyis még a tapasztalatlanabb felhasználóknak sem jelent nehézséget. A rendkívül magas, huszonnégyszeres újraírási sebesség révén pedig a felhasználók lényegében ugyanúgy használhatják majd a CD-RW lemezeket, mintha azok merevlemezek lennének. Végül pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy legújabb CD-írónk ára rendkívül kedvező" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Jim Hill, a Verbatim Peripherals Group optikai eszközökkel foglalkozó részlegének az igazgatója.

Hill elmondta, hogy az ötvenkétszeres írási sebesség révén egy 700 MB-os, tehát 80 perces CD-R lemez megírása kevesebb mint három percig tart, valamint, hogy a felhasználóknak még ezen magas írási sebesség mellett sem kell aggódniuk a lemezek minőségével kapcsolatban. A megfelelő kábelekkel, szoftverekkel és lemezekkel ellátott Verbatim 52x24x52 CD-RW meghajtó ára 99 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Flashy #5
    multkori hir szerint 52x korul megall az egesz, technologiai es uzleti okokbol is. olvasoba is jobb lenne ha inkabb a kenwood 72x peldaja alapjan fejlesztenenek.
  • \'Coldfire\' #3
    nekem is egyet de most azonnal
  • braindance #1
    baszki.

    99 dollár?