Franczy

Újgenerációs DVD-írók áradata

A DVD+RW Alliance, azaz a DVD+RW Szövetségbe tartozó cégek közül a napokban többen is bejelentették saját DVD+RW termékeiket, melyek érdekessége, hogy a DVD+RW lemezek mellett immár az egyszer írható DVD+R lemezek kezelésével is könnyedén elboldogulnak. Ilyen újgenerációs DVD+RW/+R eszközöket jelentett be a napokban a Hewlett-Packard Company, a Mitsubishi Chemical/Verbatim, a Philips Electronics, a Ricoh és a Sony, vagyis kijelenthetjük, hogy az ipar legjelesebb képviselői úgy vélik, hogy a DVD-írók jövője a széleskörű kompatibilitásban rejlik.

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, a Hewlett-Packard a HP DVD Writer dvd200e és HP DVD Writer dvd200i típusjelzésű DVD-íróival kíván betörni az újgenerációs DVD+RW/+R eszközök piacára. A HP DVD Writer dvd200e típusú külső és a HP DVD Writer dvd200i típusú DVD írók segítségével a felhasználók lényegében bármilyen CD, vagy DVD lemez megírására képesek lesznek, noha DVD-RAM, vagy DVD-RW kompatibilitással nem rendelkeznek az újdonságok, de sokak szerint ez utóbbi két szabvány a jövőben szépen lassan veszíteni kezd fontosságából. A Hewlett-Packard képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a cég két új DVD-írójával bármely, jelenleg forgalomban lévő 4,7 GB-os kapacitású DVD+R, illetve DVD+RW lemezt meg lehet írni.

Természetesen a CD technológia úttörője, a Philips Electronics sem kíván lemaradni DVD ügyben a konkurencia mögött, így a cég képviselői a napokban bejelentették a DVDRW228 típusú, személyi számítógépekbe szánt DVD-írót, valamint a DVDR985 és DVDR980 típusjelzésű asztali DVD-írókat. A Philips a DVDRW228 típusú újgenerációs DVD-írót, mint egy minden eddiginél nagyobb tudású, szélesebb szolgáltatási körrel rendelkező újdonságot reklámoz, mely képes a legkülönbözőbb CD és DVD formátumok kezelésére. Az asztali DVD-írók családjába tartozó DVDR985 és DVDR980 típusú újdonságokról a cég képviselői elmondták, hogy képesek a DVD+R, DVD+RW, DVD Video, CD, CD-R, CD-RW, S-VCD és VCD formátumú lemezek kezelésére, valamint a cég szóvivői arról is említést tettek, hogy a boltokban manapság már nagy számban kaphatók a Philips gyártmányú DVD+R és DVD+RW lemezek.

A Sony Corporation ugyancsak a napokban rántotta le a leplet a második generációs DVD-író eszközeiről, név szerint a Sony DRU-120A-ról és a Sony DRX-120L-ről, melyek a mellékelt szoftverek segítségével könnyedén megbirkóznak a DVD+RW, DVD+R, CD-RW és CD-R lemezek írásával, olvasásával. A Sony DRX-120A egy ATAPI interfészes belső DVD-író, a Sony DRX-120L pedig egy i.LINK (IEEE1394) interfésszel rendelkező külső DVD+RW/+R meghajtó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)