JohnnyCage

CeBIT: A Toshiba belépett az európai mobilpiacra

A japán Toshiba lassan, de biztosan be kívánja vezetni mobiltelefonjait az európai piacon is. A társaság első európai mobilkészüléke, a TS21i a hannoveri CeBIT-en látott napvilágot az elmúlt napokban.

A Toshiba Európában elsősorban PC-iről, illetve szórakoztatóelektronikai eszközeiről ismert, bár a japán társaság az amerikai, és ázsiai piacra már korábban is gyártott mobiltelefon készülékeket. A társaság első európai mobilkészüléke, a TS21i az I-mode technológiára épül, és kezdetben kizárólag a KPN Mobile felhasználói számára lesz elérhető Németországban, illetve a többi Benelux államban.

Charles Baxter, a Toshiba Mobile Communications részlegének marketingigazgatója egy interjú során elmondta, hogy a társaság lassan, óvatosan kíván belépni az európai mobilpiacra, és szeretne szoros kapcsolatot kiépíteni a mobilszolgáltatókkal. A vezető úgy véli, a társaság első mobiltelefonjai az idei év végén jelenhetnek meg Nagy-Britanniában.

A TS21i az első európai készülék, amely a WAP technológiával rivális I-mode szabványt támogatja a különféle tartalmak megjelenítéséhez. Az I-mode ezidáig elsősorban Japánban volt elterjedt, ahol már mintegy három éve a piacon vannak az I-mode készülékek. Mivel azonban az I-mode lehetőségei európában jelenleg még nem használhatók ki, ezért a társaság csak a korábban említett országokban adja ki az egyébként GPRS kompatibilis TS21i készüléket.

A TS21i Európa számára készült annak ellenére, hogy a készüléket Tajvanban gyártják. "A design nagyon fontos számunkra, mivel szerintünk ez az egyik módja, hogy a cég hírnevet szerezzen" - mondta Baxter. A Toshiba első európai mobiltelefonja többek között háttérvilágítással ellátott színes kijelzőt, illetve integrált antennát tartalmaz.

Baxter fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a TS21i, illetve a társaság jövőben megjelenő európai mobiltelefonjai egyaránt az átlagfelhasználó számára készülnek, áruk pedig ennek megfelelően fog alakulni. A vezető szerint ezért néhány funkció, mint például a Bluetooth támogatás egyelőre kimarad a társaság európai készülékeiből. MP3 lejátszóról, digitális kameráról, illetve Java kompatibilitásról azonban lehet szó...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)