Franczy

Xbox: Európában nagyobb siker, mint Japánban?

Várakozások szerint a Microsoft első játékkonzolja, az Xbox e héten történő európai bemutatkozása legalább akkora vihart kavar majd, mint tette azt az elmúlt hónapban, Japánban történt debütálásakor. Az Xbox óriási marketing felhajtás közepette érkezik meg Európába, mely kontinensen először az Egyesült Királyságban és az Európai Unió egyes országaiban lehet megvásárolni a Microsoft legújabb bevételi forrását jelentő eszközt. Európa óriási piacot jelent az Xbox számára és úgy vélem nem tévedek, ha azt mondom, hogy a Microsoft konzol debütálását megelőző napokban nagyon nagy volt az izgalom az európai játékosok körében - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Andrew Johnson, a Gartner piackutató cég szakértője. Az Xbox európai ára egyébként 425 dollár körül alakul, vagyis mintegy 135 dollárral magasabban, mint a konkurens Sony PlayStation 2 ára.

Az Xbox tehát amerre jár, ott nagy port kavar. A Microsoft legfrissebb hardver üdvöskéje az Egyesült Államokban óriási sikerével hívta fel magára a figyelmet, az elmúlt hónapban Japánban történt bemutatkozása viszont nem volt egyértelműen sikeresnek nevezhető, ugyanis az Xbox a japán játékosoktól elég sok kritikát kapott, valamint a közelmúltban számos olyan szakértői vélemény is elhangzott, miszerint a Microsoft az Xbox-szal nem igazán tud nagy szeletet kihasítani a konzolok piaci tortájából. Ennek ellenére az Xbox természetesen Japánban is óriási vihart kavart, azonban több mint valószínű, hogy a szigetországban a játékosok eltérő ízlése miatt az Xbox nem lesz túl sikeres, és a Sony, valamint a Nintendo konzolok rendkívül kedvező eladási mutatóit nem nagyon befolyásolja majd az Xbox felbukkanása. Az Xbox szigetországbeli jó hírnevét egyébként az sem öregbítette túlzott mértékben, hogy kiderült, hogy a japán Xboxok összekarcolják a beléjük helyezett lemezeket, de ez már csak úgymond hab a tortán.

Ezzel szemben az Xbox Európában a várakozások szerint nagy sikernek örvend majd a játékosok körében, ami már csak azért is több mint valószínű, mert az európai játékosok ízlése nagyon hasonlatos az amerikai játékosokéhoz, vagyis a józan ész azt diktálja, hogy a Xbox Amerika után Európát is meghódítja majd magának, persze ezzel kapcsolatban majd csak az első európai eladási mutatók birtokában tudunk pontos véleményt alkotni. Andrew Johnson szerint a Microsoftnak minden esélye meg van arra, hogy az idei évben több mint 11 millió darab Xboxot szállítson le világszerte, az európai piac fontosságát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ezen 11 millió darab konzol körülbelül egyharmadát Európában szeretné eladni a Microsoft. Európában várhatóan sokkal jobban teljesít majd az Xbox, mint Japánban, ugyanis az európai konzolpiac sokkal semlegesebb, mint a Sony és Nintendo cégek nevével fémjelzett japán piac - nyilatkozta Heath Terry, a Credit Suisse First Boston cég szakértője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CybearBoy #9
    Jó neked...
  • Att #7
    Nos, azt hiszem, természetes, hogy Európában nagyobb siker, mint Japánban, ennek az ellenkezőjét a világon senki sem állította:-)))
    Ugyanígy Európában vszínű nagyobb sikere lesz, mint anno a PS2-nek, bár ebben az ár elég sokat számít...
  • Laci73 #5
    Látszik hogy fiatalok vagytok. Én csak pénzt akarok...
  • shabba #3
    látom miki hozod a formád :)))
  • mikike #2
    nőt akarok