Franczy

Intel processzoros új HP szerverek

A Hewlett-Packard (HP) kedden bejelentette legújabb Intel processzoros szerver számítógépeit, melyek közül mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának leginkább megfelelő modelleket, ugyanis az újdonságok között található egyprocesszoros Pentium 4-es rendszer és négyprocesszoros Xeonos konfiguráció is. Jean-Jacques Ozil, a Hewlett-Packard marketingmenedzsere a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a HP lényegében az egész szerver termékcsaládját felfrissítette, igaz az újgenerációs rack-alapú HP szerverek debütálására még egy picit várni kell.

A Hewlett-Packard által most bejelentett Intel processzoros szerver számítógépek közül a legolcsóbb a HP tc2110 típusjelzésű modell, mely lényegében egy egyszerű asztali számítógép kibővített szolgáltatásokkal rendelkező továbbfejlesztett változata. Az 1459 dolláros áron megvásárolható belépőszintű HP szerverben egyébként egy középkategóriás Intel processzor, egy 1,7 GHz-es frekvenciájú Pentium 4-es chip kapott helyet.

Eggyel magasabb árkategóriába lépve a felhasználók a Hewlett-Packard tc3100-as típusú szerver számítógépével találkozhatnak, mely nem Pentium 4-es, hanem jó öreg Pentium III-as alapokon nyugszik, azonban ezen Intel processzorokból legalább kettő darab található meg benne. A HP tc3100 alapkiépítésben többek között két darab 1,26 GHz-es működési frekvenciájú, Tualatin magos Pentium III-S processzort, egy RM (Remote Management) kártyát, valamint egy olyan merevlemezt tartalmaz, melyet a gép működése közben is nyugodt szívvel fel, illetve le lehet csatlakoztatni. A Hewlett-Packard tc3100 ára 1999 dollár. A sorban következő vadonatúj HP szerver a keresztségben a tc4100 nevet kapta, és néhány high-end kategóriás szerver szolgáltatást leszámítva lényegeben teljesen megegyezik az imént ismertetett tc3100-as modellel, ára azonban jelentősen magasabb, egész pontosan 4359 dollár.

Az ugyancsak most debütált Hewlett-Packard tc6100-as szerver számítógép teljesítményéről szinte mindent elmond, hogy két darab vadonatúj Intel Xeon processzor található meg benne. Ezen, közelmúltban debütált Xeon chipek egyébként többek között abban különböznek a teljesen hétköznapi Pentium 4-es processzoroktól, hogy az Intel engedélyezi bennük a Hyper-Threading technológiát, mely jelentős teljesítménynövekedést eredményez. A ServerWorks GC-HE chipsetes, PCI-X kompatibilis HP tc6100 ára 7599 dollár. A 12559 dolláros áron kapható Hewlett-Packard tc7100-as szerverben ugyancsak a ServerWorks-féle GC-HR chipset jut főszerephez, azonban a HP ezen szervere már négy darab Xeon MP processzor befogadására is képes. Az említett vadonatúj Hewlett-Packard szerverek egyébként egytől egyig megtekinthetők a cég CeBIT 2002 szakkiállításon felállított standján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)