Franczy

Jön a Windows XP Service Pack 1

A Microsoft szóvivője csütörtökön bejelentette, hogy a cég közelmúltban debütált operációs rendszere, a Windows XP valamikor az idei év harmadik negyedévében kapja meg első nagyobb frissítését. A szóvivő elmondta, hogy a Windows XP első komolyabb frissítése a szokásos hibajavítások mellett számos lényeges technológiai újítást is tartalmaz majd, így a Windows XP Service Pack 1 névre keresztelt csomag révén a számítógépgyártó cégek a jövőben már nemcsak egyszerű asztali számítógépeket, vagy notebookokat láthatnak el Windows XP-vel, hanem ezen alap platformokon lényegesen túlmutató megoldásokat is. A Windows XP első szervizcsomagja többek között integrált Mira kijelző, Tablet PC és Freestyle PC támogatással rendelkezik majd.

"Ezt a frissítést leginkább ahhoz lehet hasonlítani, mint amikor valaki az új kocsiját viasszal fényesíti, vagy felpolírozza. A Windows XP Service Pack 1 néhány rendkívül fontos apróbb hibajavításon kívül olyan új eszközöket is támogat, mint amilyen például a Mira, a Tablet PC, vagy a Freestyles PC" - nyilatkozta Jim Cullinan, a Microsoft szóvivője, akinek iménti hasonlata csak annyiban sántít, hogy az ember a vadonatúj kocsiját általában még nem igazán szokta felpolíroztatni, de ez már részletkérdés.

Cullinan elmondta, hogy a szervizcsomag fejlesztési munkálatainak gyorsaságától és a bétaverzió rendelkezésre állási időpontjától függően a számítógépek gyártásával foglalkozó cégek az idén karácsonyra szánt újdonságaikra már a Service Pack-kal ellátott Windows XP operációs rendszert telepíthetik fel. A Hewlett-Packardról például tudni lehet, hogy karácsonyra piacra kívánja dobni azt az újfajta, személyi számítógép - otthoni szórakoztatóközpont kombinációjából létrejövő digitális eszközét, melynek működése nagy mértékben a szervizcsomag részét képező Freestyle interfészre épül. Ezen HP-féle öszvér eszköz újdonságai közé tartozik, hogy a felhasználók a szokásos billentyűzet helyett immár távirányítóval is irányíthatják és kezelhetik majd, ezen funkciója révén tehát az újdonság a hifitornyokhoz, illetve televíziós készülékekhez lesz majd hasonló.

A Microsoft szóvivője a mostani bejelentés kapcsán nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a Microsoft fejlesztői az új funkciók Wiindows XP-be történő integrálását illetően semmilyen kompromisszumot sem szeretnének kötni az operációs rendszer kiváló stabilitását, illetve biztonságát illetően, valamint elmondta, hogy a Windows XP Service Pack 1 teljes mértékben megfelel majd a céggel pereskedő kilenc állam, illetve a szövetségi bíróság kívánalmainak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)