JohnnyCage

MSI: Újabb alaplap rendelések a vezető PC gyártóktól

A tajvani Micro-Star International (MSI) 13 millióról 14 millióra növelte 2002-re várható alaplap szállításait, miután a társaság további rendeléseket nyert a Dell Computer, Compaq Computer, és IBM PC gyártóktól.

A főként alaplapokat és videókártyákat gyártó cég az elmúlt évben 11 millió alaplapot szállított le. A szerződéses gyártóként készített, partnercégeknek szállított alaplapok, valamint a forgalmazói piacra gyártott alaplapok ebből egyaránt mintegy 40 - 45 százalékot tettek ki, és mindössze a fennmaradó 10 - 15 százalék került az OEM számítógépgyártókhoz.

Az MSI tavaly kezdett videókártyákat gyártani a Dell Computer számára. Ez a partnerkapcsolat az idei évben várhatóan azonban az alaplapok piacára is kiterjed a két cég között. A Dell jelenleg értékeli ki az MSI baoani (Guangdong tartomány, Kína) gyártegységét. A társaság szerdán egy szakértőcsoportot küld a gyárba a végső döntés céljából. Az MSI gyárának alaplap szállítmányai kedvező döntés esetén még ebben a negyedévben megindulnak a Dell Computer felé. A világ legnagyobb számítógépgyártója egyébként az Asustek Computer és Foxconn Electronics cégektől is rendel alaplapokat rendszereibe.

Az MSI már jelenleg is szállít alaplapokat a Compaq Computer és IBM cégeknek, amelyek az elkövetkező hetekben további rendeléseket adnak le a társaságnak. Az MSI tavaly havi 100 ezer alaplapot szállított a Compaqnak, ami egyáltalán nem nevezhető soknak, az IBM rendelése azonban még ennél is kisebb volt.

A PC gyártók további rendelései a hírek szerint elsősorban az új i845G integrált grafikus chipkészlet kiadásának köszönhető. A társaságok a második negyedévben nagymennyiségű Brookdale-G (i845G) chipkészlettel ellátott Pentium 4 számítógépet szeretnének leszállítani, amelyhez az alaplap szállítmányok még március végén megindulnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • iXBT #1
    MSI? Rohej. Evek ot kijavitatlan bios hibak, rohejes tervezes (pl. 4 retegu i850 es mobo) stb.
    Siralmas.