JohnnyCage

A színes kijelzős mobilok fellendíthetik a piacot

Egy napokban kiadott jelentés szerint azok a felhasználók, akik már az idei évben fejlett kép- és videószolgáltatásokkal ellátott mobiltelefont kívánnak vásárolni, problémákba ütközhetnek a készülékek piaci felkutatása közben.

A mobiltelefon gyártók természetesen már alig várják, hogy az új, videókamerával, zenelejátszóval, azonnali üzenetküldő-, és videóüzenet funkciókkal ellátott készülékek megjelenjenek a piacon, és milliókat csábítsanak új mobiltelefon vásárlására. Az újgenerációs hálózatok kiépítése közbent felmerült problémák, illetve a megfelelő szolgáltatások hiánya jelenleg azonban akadályt képeznek az efféle eszközök széleskörű elterjedésében.

Az elmúlt napokban a franciaországi Cannes-ben megrendezték Európa legnagyobb összejövetelét a mobilszolgáltatók, tartalomszolgáltatók, és mobiltelefon gyártók számára. A társaságok képviselői a konferencián arra a következtetésre jutottak, hogy az említett okok miatt az idei évben egyelőre nagyobb lehetőségek rejlenek a viszonylag egyszerűbb, új design-t, és legfőképpen színes LCD kijezőt felvonultató mobiltelefon modellekben.

A társaságok előjelzései szerint 2002-ben várhatóan mintegy 430 millió mobiltelefon fog gazdára találni világszerte, amely meghaladja a tavalyi év 390 millió eladott készülékét. 2001-ben egyébként a mobiltelefon ipart történelmében először visszaesés sújtotta.

- Hogyan néz ki a készülék? Megbízhatok-e a márkában? Mennyibe kerül? Milyen szolgáltatásokat kínál? Jelenleg ezek a kérdések számítanak leginkább egy mobiltelefon vásárlásakor - mondta Ronald Garriques, a Motorola mobiltelefon részlegének vezetője.

A Sony Ericsson első színes kijelzős, európai piacra szánt mobiltelefonjának óriási sikere utal a felhasználók igényeire, mondják a társaság riválisai. Katsumi Ihara, a Sony Ericsson elnöke a konferencián egyébként elmondta, hogy a társaság a márciusi CeBIT-en számos új készüléket be fog mutatni, amelyek között több színes kijelzővel ellátott modell is található lesz.

Az Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai társaságaként számontartott Philips Electronics szintén a színes kijelzőkben látja a mobilpiac újbóli fellendülésének kulcsát. Az óriáscég vezetői szerint a színes kijelzők, valamint a Bluetooth drótnélküli kommunikációs technológia meghatározó szeret fognak betölteni az idei év mobilpiacán.

A piacvezető finn Nokia kivételével a legtöbb nagy mobilgyártó úgy véli, a különféle adatszolgáltatások jelenleg nem jelentenek komoly vonzerőt a felhasználók számára. A közelmúltban bevezetett szolgáltatások az ígéretekhez képest lassúnak, körülményesnek, és nem mellékes szempontból drágának bizonyultak, így a legtöbb felhasználó csalódott velük kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferrer #16
    "új, videókamerával, zenelejátszóval, azonnali üzenetküldő-, és videóüzenet funkciókkal ellátott készülékek"

    Hee? Videokamera, zenelejátszó egy TELEFONBA? Nokia 8270 rulz.
  • RpPRO #13
    Az Nvidia mar fejleszti a Geforce6-ot a legujabb Nokiahoz.... Egyebkent en leginkabb a mobil keszenleti idejere vagyok haklis, majd ha ket hetig nem kell feltolteni, akkor majd veszek egy ilyet.
  • G@b0r #9
    nem teljesen értemetlen a fejlesztés. azért csinálnak a mobilokra ilyen szarságokat hogy mindig újat vegyél. Ha csak olyan telefonokat gyártanának amik "CSAK" telefonálni tudnak akkor mindenki venne 1et és kész, többet nem. Így viszont állandóan újat veszel...
  • PyRex #7
    Lehet, hogy hulyeseg, de Japanban mar on-line videocskakat neznek a fickok a mobiljukon... Hat azert eleg laza lehet...

    PyRex
  • Bucser #5
    Majd kvékezünk a mobilon:)))))
  • Laalee #1
    talaj jövöre mar a magyar piac szamara is bemutatjak a szines kijelzöt :) szerintem az a 120K s ár nem épp normalis amit elkernek egy t68 ert.