Franczy

Intel: eltűnt és debütálás előtt álló processzorok

Különböző megbízható források szerint néhány héttel ezelőtt valahol Európában elloptak egy rakomány Intel processzort, mely rakományban állítólagosan kizárólag Pentium 4-es processzorok voltak. Az Intel európai képviselői az üggyel kapcsolatban rendkívül óvatosan nyilatkoznak, vagyis sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a történteket, mindenesetre egyre valószínűbb, hogy a történet nem egyszerű kitaláció. Ezt támasztja alá, hogy az utóbbi napokban egymástól független források is beszámoltak arról, hogy valahol Európában nagyobb mennyiségű Intel Pentium 4-es processzort raboltak el, azonban míg egyesek úgy tudják, hogy a szállítmány egy vasúti tehervagonban volt, addig mások szerint az egyik európai disztribútor kamionját lopták el, mégpedig nem kevesebb mint negyvenezer darab, nem éppen olcsó processzorral megtömve. Az Intel egyébként állítólagosan abban bízik, hogy a processzorokon található azonosítószámok alapján hamarosan fel lehet majd kutatni a szállítmányt elrabló bűnszervezetet, azonban szakértők szerint az európai feketepiac keszekuszaságát ismerve erre vajmi kevés esélye van a chipgyártónak.

Az Intellel kapcsolatos nem hivatalos információknál maradva említést kell tennünk arról, hogy az Intel a közeljövőben állítólagosan nagyon komoly támadást kíván indítani a szerver számítógépek processzorpiacán, melynek első jele várhatóan az lesz, hogy a chipgyártó még a mostani negyedév vége felé piacra dobja legújabb Xeon MP processzorait. Ezek a processzorok elsősorban a 13 ezer dollár körüli áron kapható négyutas rendszerek piacára lesznek pozícionálva, a hozzájuk "passzoló" alaplapi chipkészlet pedig a neves ServerWorks cég GC-HE típusjelzésű újdonsága lesz. A debütálás pillanatában az 1,6 GHz-es változat lesz a csúcsmodell, melyben 1 MB harmadszintű gyorsítótár kap helyet, de ezzel párhuzamosan az 512 KB L3 cache-sel szerelt 1,4 GHz-es, illetve 1,5 GHz-es frekvenciájú modellek is megjelennek a piacon.

Az Intel a kétprocesszoros szerver számítógépek piacát sem kívánja elhanyagolni, ugyanis az ebbe a piaci szegmensbe tartozó, jellemzően 6000 dollár körüli áron kapható szerverekbe szánt 2,2 GHz-es Xeon processzorok megjelenésére sem kell már túl sokat várnunk, majd ezt követően, az idei év második negyedévében a 2,4 GHz-es, a harmadik negyedévben pedig a 2,6 GHz-es frekvenciájú Xeon chipek is forgalomba kerülnek. Végül pedig említést kell tennünk arról, hogy a belépőszintű kétprocesszoros rendszerek piacán az Intel továbbra is az 512 KB-os cache-sel szerelt Pentium III processzorokra kíván koncentrálni, mely processzorok 1,4 GHz-es változata hamarosan kapható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lez #19
    Elszámoltad magad Axe. Mivel az alaplap sokkal nagyobb helyet foglal abból nem lesz elég egy kamion. Viszont már megvan mikor jön a következő Inteles teherhajó. :)
    Barni: Jah. Military Police
  • Csatti #17
    Meg egy busznyi rambusz memoriat hozza. :)
  • braindance #12
    Azért sajnálom hogy nem vagyok jugoszláv, vagy ukrán maffiaközeli érdekeltségekkel megáldva. El is tudnám képzelni:
    - Te, Jurij, nincs valami új cuccod?
    - Hát, hoztak valamit a srácok, most terítjük majd oroszországban, valami pentium, vagy mi a szösz.
    - És mennyiért adnátok?
    - 35 dollár gigaherzenként.
    - Te, így baráti alapon nem dobsz meg eggyel?
    - Ott a karton, markoljál belőle...


    Nem vagyok seggre esve az pentium4-től, de azért markolnék egyet... :)
  • hugi_0 #8
    nagytetelben vennek nagyteljesitmenyu intel procikat www.inteltveszek.hu
  • Pheel #7
    LOL, de azért telszámot ne írjál ilyen helyre. Főleg, ha nem is a tied, amit azért sejtek :)
  • Bucser #4
    NA végre megjelennek az olcsó nagy teljesítményű procik a piacon:))))
  • PyRex #3
    barom :)))))))))))))))

    PyRex