Franczy

Új Dell szerver számítógépek

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Dell Computer képviselői kedden két olyan új szerver számítógépet mutattak be, melyek a cég állítása szerint high-end szolgáltatásokat nyújtanak a low-end piaci szegmensben, ami könnyen az újdonságok sikerének kulcsa lehet. A Dell Computer nem titkolja, hogy a most bejelentett kétprocesszoros szerverek teljesítmény terén természetesen nem vehetik fel a versenyt a jelentősen drágább négy, vagy akár hetvenkét darab processzorral szerelt szerverekkel, azonban az újdonságok számos olyan képességgel rendelkeznek, mint ezek a high-end számítógépek.

A Dell Computer képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az egyik új Dell szerverben már az a vadonatúj Intel processzor kapott helyet, mely immár a sokkal hatékonyabb működést lehetővé tevő Hyper-threading technológiával is kompatibilis, és amely technológia révén a rendszerek összteljesítménye átlagosan 20 százalékkal növelhető. Érdekesség, hogy az Intel ezt az új processzort, a Prestonia fejlesztési kódnevet viselő Xeon chipet hivatalosan még be sem jelentette, vagyis a Dell Computer némileg elébe ment az új Intel processzor jövő héten, az Intel Developer Forumon történő debütálásának.

A Dell Computer most bejelentett két újdonsága közül a magasabb árúban, név szerint a Dell PowerEdge 4600-ban található meg az Intel vadonatúj Xeon processzora, ezenkívül pedig mindenképpen említésre méltó az ebben a szerverben megtalálható Grand Champion HE típusú alaplapi chipkészlet, mely a Broadcom leányvállalatának, a neves ServerWorksnek a fejlesztése, és amely chipset végre PCI-X kompatibilitást valósít meg már az olcsóbb kategóriába sorolt szerver számítógépek piacán is. A Dell másik, most debütált újdonsága Dell PowerEdge 1650 névre hallgat, és két darab Intel Pentium III-as processzor található meg benne. Valljuk be, hogy ez első hallásra nem valami meggyőző, azonban mindjárt más megvilágításba kerülnek a dolgok, ha elárulom, hogy a PowerEdge 1650 egy rack-alapú szerver, és egy kétprocesszoros rack mérete leginkább egy pizzásdoboz méreteihez hasonlítható.

A Dell PowerEdge 4600 kezdőára 3499 dollár, a középkategóriás modell 8715 dollárba kerül, a high-end verzióért pedig 23168 dollárt kell kipengetni. A Dell PowerEdge 1650 kezdőára 1699 dollár, a középkategóriás verzió 5964 dollárba kerül, a csúcsmodell pedig 13958 dolláros áron kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #2
    tegnap vettem 2t mert keves volt :)