JohnnyCage

Fokozott problémát jelentenek a rasszista játékok

Az Anti-Defamation League (ADL) szövetség kedden kiadott figyelmeztetésében arról számol be, hogy a közelmúltban egyre több olyan játék jelent meg, amely támogatja a rasszista, erőszakos megnyilvánulásokat.

A Becsületsértés Elleni Szövetség legfőbb bizonyítéka az ilyen jellegű játékok terjedésére az "Ethnic Cleansing", azaz Etnikai Tisztogatások nevű játék, amelyet a Resistance Nevű titkos kiadó árul. Az illegálisan működő Resistance Records egyébként elsősorban a rasszista, illetve fasiszta üzeneteket terjesztő csoportokat támogatja.

Az Ethnic Cleansing nevű játékban a játékos egy város utcáin, illetve aluljárókban járkál, miközben feketéket, zsidókat, ázsiaiakat, és arabokat kell megtámadnia. A játék rasszista jellegét tovább erősítik azok a képek, valamint audió tartalmak, amelyek a játék során előbukkannak.

Bár nincs bizonyíték arra, hogy az Ethnic Cleansing, vagy más hasonló játékok, mint például az Aryan 3 a rasszista csoportokon túl is terjednének, nyugtalanító az efféle, rasszizmusra ösztönző tartalmak terjedése, mondta Abraham Foxman, az ADL igazgatója.

Foxman szerint az Ethnic Cleansing kifinomult grafikája sokakat csábíthat játékra, miközben a szoftver rasszista üzenete csak jóval a játék megkezdése után kerül felszínre. "A szoftver készítői egy igen népszerű és törvényes dolgot, a játékot használták fel céljainak eléréséhez. A játék olyanokat is vonz, akik tulajdonképpen nem is akartak rasszista tartalmak közelébe kerülni" - mondta a vezető.

Foxman szerint az ADL célja elsősorban az, hogy felhívja a figyelmet az ilyen, és hasonló játékok létezésére, illetve terjedésére. A vezetú úgy véli, mindez olyan probléma, amely felett nem lehet szemet hunyni, tenni kell ellene.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gwalker #24
    Ne felejtsük el, hogy mindenkiböl lehet bünöz? - de arra születni kell. Nem kell hozzá semmiféle játék, ha hajlama van rá egy idö után ráébred. Én kb. 15 éve gamer vagyok és soha nem jutott eszembe, hogy lemenjek egy gépfegyverrel az utcára. Szerepjátékos is vagyok emellett és soha nem gyújtogattam templomokat, nem alapítottam sátánista szektát sem és nem ástam ki hullákat a temet?b?l.
  • MaDFoX #23
    :D Greet!
  • Laalee #22
    ezek a nagy bejelentesek azert jok, mert igy sok buta kisgyerek kitalaja, hogy mekora nagy poen egy ilyen jatek, beszerzi, es lehet masnap mar kopasz lesz es felgyujtja a csöveseket...
  • Vízipók #19
    Hülye.
    De qrva jó volt.
    :-)
  • MaDFoX #16
    A kedvenc játékom lesz, amikor mindenfélen nemzeteket kell irtani és közben 14 éven aluliakkal szeretkezni, mialatt terrorizálok egy falut és merényletet tervezek az elnök ellen...

    Ugyanmár, ennyi erővel a lemmings-re ráuszíthatják a Greenpeace-t... ;)

    Mellesleg valóban kellemes lenne pl vietkongként osonni az ami őrjárat után, vagy japi katonaként a szigeteket védeni...
    Fordítsunk a történelmen... ...virtuálisan...
  • netrunner #7
    Csomó rasszista játék van, pl. ott a Wolfeinstein, meg a Medal of Honor..stb.
    szegény németeket kell írtani benne.... >:)
  • AnarchoiD #5
    ezek a jatekok tokre noname-k, szerintem az anti rasszista nepek gyartjak a pincejuk mejen hogy legeyn mire acsarkodniuk
  • SSeMTeX #1
    Esetleg egy cimet, ahonnan ezek letolthetok! Thx :)