JohnnyCage

AMD: Szebb idők elé nézünk

A világ második legnagyobb processzorgyártójaként ismert Advanced Micro Devices (AMD) vezetői szerint a társaság jó úton halad affelé, hogy az idei év második negyedében már nyereséget termeljen.

Hector Ruiz, a társaság operációs vezetője egy szerdai interjúban elmondta, hogy az AMD minden bizonnyal el tudja érni azon célját, hogy a második negyedévben már nettó nyereséget termeljen. Az AMD, mint számos más chipgyártó, a 2000 második félévében kezdődött gazdasági visszaesés következtében vált veszteségessé, bár a társaság veszteségei óriáscéghez mérten minimálisak voltak.

- A piac az elmúlt évben mintegy 32 százalékkal esett vissza, ezzel 2001 messze a félvezetőipar eddigi legrosszabb éve volt. Szerencsések vagyunk, hogy a társaság bevételei mindössze 16 százalékkal estek vissza - mondta Ruiz egy konferencián. - Így 2002 elején jelentős bizonytalanság övezi az egész ipart. A legtöbb elemző elhanyagolható változásra, de legfeljebb egy számjegyű növekedésre számít az évben. Mi reményeink szerint túlszárnyaljuk a piac idei növekedési eredményét - tette hozzá a vezető.

Ruiz szerint egyelőre azonban óvatosnak kell lenni, mivel alig hat héttel az év kezdete után még semmit nem lehet biztosra venni. A társaságot abban azonban semmi nem tarthatja vissza, hogy a második negyedévben ismét nyereségessé váljon, mondta a vezető. Az AMD vezetője szerint az idei év második felében várhatóan fellendül a társaság flash memória üzletága is. A flash memóriák piaca az elmúlt évben drasztikus visszaesésen ment keresztül, ami az AMD eredményeiben is erősen meglátszott. Ruiz elmondása szerint az AMD, és flash gyártó partnere, a Fujitsu az idei, illetve a jövő évben még bizonyosan nem vált a gyártási költségek csökkentését célzó 300 mm-es szilíciumostyákra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Walaki #6
    "...300 mm-es szilíciumostyákra" magyarul nem ostyának hívják hanem szilícium szeletnek. Legyünk csak pontosak!
  • H3Lc2Y #2
    mit is kívánhatnék, csak így tovább!