HNR

Vasárnapi Pc Piac - Monitorok

Mai körképünk elsősorban a monitorokról szól, tekintettel azokra a hírekre, melyek az LCD megjelenítők árának emelkedéséről szóltak az elmúlt hetekben. Fő témánk mellett vetünk egy pillantást a memóriák áraira is. Lássuk a részleteket.

Monitorok

A megjelenítők piacán az események korántsem "pörögnek" annyira, mint az a processzorok vagy memóriamodulok esetében tapasztalható. Az új termékek megjelenése is ritkább, a választék azonban rendkívül széles. A praktikus és számtalan előnnyel rendelkező LCD-k árai rohamosan csökkentek egészen a közelmúltig. Az év elejétől azonban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az egyre duzzadó keresletre - és az ezt követő hiány kialakulására - való tekintettel a gyártók az árak emelése mellett döntöttek. Elsősorban annak jártunk utána, hogy elérte-e már ez a hullám Magyarországot, vagy még mindig lefelé tartanak az árak. Táblázataink a legkedvezőbb kiskereskedelmi nettó árakat tartalmazzák.

LCD kijelzők:

Mint látható, az emelkedésről szóló jóslatok mindeddig nem teljesültek. Remélhetőleg folytatódik az árak csökkenése.

"Hagyományos" monitorok:

Meglepően nagyot estek a 15-ösök árai.

Az árak - kevés kivételtől eltekintve - nem változtak számottevően.

Csak a Sony esett jelentősebb mértékben, azonban ez hatalmas felára miatt indokolt is volt.

Memóriák

Az elemzők a mostani árszinten tartósnak vélik, amellett, hogy az SDRAM lassan visszaszorul és helyét teljes egészében átveszi a DDR SDRAM. A RAMBUS sorsa továbbra is bizonytalan.

A RAMBUS és a DDR SDRAM egyre olcsóbb, míg a "hagyományos" SDRAM árazása összességében változatlan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!