JohnnyCage

A mobiltelefonok eladásai elérik az 1 milliárdot

A mobiltelefonok száma az elmúlt évben mintegy 40 százalékkal növekedett, és hamarosan eléri az 1 milliárd darabot, megelőzve ezzel a vezetékes készülékek számát is.

Mindezt az International Telecommunication Union (ITU - Nemzetközi Telekommunikációs Szövetség) jelentette be a napokban.

A felhasználók 2001 végén mintegy 1,045 milliárd vezetékes telefonkészüléket alkalmaztak világszerte, a mobilkészülékek száma pedig megközelítette az 1 milliárdot, közölte Gary Fowlie, az ITU szóvivője. - Mivel a mobiltelefonok számának növekedése 38 százalékos volt a tavalyi évben, nem fog sokáig tartani a vezetékes készülékek darabszámának megelőzése. Az is lehet, hogy a mobilok száma már meg is haladta a vezetékes telefonokét - mondta Fowlie.

Az ENSZ egyik speciális ügynöksége szerint a Nyugat-Európai mobilpiac mára telítetté vált, a kínai és indiai piacok azonban még csak most indultak igazi fejlődésnek. Az a gyakorlat azonban, amely szerint nem csak a hívó fél fizet hanem a hívott is, számos országban, beleértve az Egyesült Államokat és Kanadát is, továbbra is komoly elrettentő erővel bír - áll a genevai központú ITU közleményében.

A mobilipar képviselői ezidáig több, mint 100 milliárd dollárt áldoztak kizárólag a harmadik generációs (3G) mobilhálózatok spektrumlicenszének (frekvenciaengedély) megszerzésére. A 3G hálózatok bevezetése ennek ellenére jóval lassabban halad, mint ahogy azt a társaságok korábban eltervezték csakúgy, mint az a második generációs megoldások esetében tapasztalható volt mintegy tíz évvel ezelőtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csatti #4
    Dannyboy nagyon rosszul latod a helyzetet, ennel sokkal tobb valasztasi lehetoseged van arra, hogy miben halsz meg. :))) Vegul is ez egy szabad orszag, szabad valasztasokkal. :)