JohnnyCage

A társaságok az olimpiai aranyért harcolnak

Az Olimpiai Játékok technológiai hátterének megteremtése nem egyéni versenyszám többé. Az idei Téli Olimpiai Játékok az első alkalom lesz, hogy a technológiai hátteret nem az IBM, hanem több társaság együttesen fogja biztosítani.

A Salt Lake City-ben megrendezésre kerülő 2002-es Téli Olimpiai Játékok idén 40 év óta első alkalommal az IBM nélkül fognak lezajlani. Az idei évben a Salt Lake Organization Committee (SLOC) szervezőbizottság 13 szponzort kért fel a PC-k, szerverek, és egyéb technikai támogatás biztosítására.

A társaságok természetesen egy hibamentesen működő rendszerrel szeretnék megmutatni, hogy a játékok a "Kék Óriás"-nak is nevezett IBM közreműködése nélkül is megszervezhetők. A rendezők azt is el szeretnék érni, hogy a korábbi években gyakran előfordult technológiai problémák idén ne zavarják az esemény lebonyolítását. Az 1996-os Atlantai Olimpiai Játékok például a "Működési hibás játékok" gyúnynevet is kiérdemelte, miután az esemény lebonyolítását teljesen összezavarták az állandó technikai problémák.

Az új technológiai stábok pénteken bebizonyíthatják rátermettségüket, amikor a játékok kezdetüket veszik. A 2002-es Téli Olimpiai Játékok lebonyolítását mintegy 2300 technikai alkalmazott segíti, amelyek fele fizetett szakember. A 2300 technikai szakember három különálló csoportot alkot. Ezek név szerint az információs szolgáltatások, a telekommunikációs rendszerek, és az internetes megoldások.

Az AT&T, Gateway, Microsoft, SUN Microsystems, és Quest Communications International óriásokat is magába foglaló konzorcium technológiája 165 sporteseményt fog támogatni 11 különböző helyszínen. A játékokon mintegy 3500 sportoló vesz részt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!