JohnnyCage

ATI: 20 százalékos növekedés 2002-ben

A társaság többirányú stratégiájának sikerei miatt Ho Kwok-yuen, az ATI Technologies elnök-vezérigazgatója úgy véli, az óriáscég az idei évben hozzávetőleg 20 százalékos bevételnövekedést fog elérni.

A társaság vezetője a bevételnövekedést a PC, STB (set-top box - asztali berendezések), PDA és kommunikációs szektorokban elért sikerekre alapozza. Az ATI a közelmúltban négy különböző célterületet jelölt meg a társaság számára. Ezek az asztali rendszerek, a mobil eszközök, az integrált megoldások, illetve az otthoni felhasználókat célzó termékek. A mobil gépek szegmensében az ATI grafikus megoldások jelenleg hozzávetőleg 50 százalékos piaci részesedéssel rendelkeznek, a fogyasztói piac, amely az idei évben mintegy 300 millió dollár bevételt fog termelni a cég számára, pedig szintén ígéretes terület.

Az asztali számítógépek szektorában az ATI új stratégiája, miszerint a társaság lehetővé teszi más gyártóknak is a cég grafikus chipjeire épülő videókártyák gyártását, jelenős növekedést eredményezett. Ho szerint az új licenszelési stratégia, illetve a Radeon grafikus megoldások sikerei lehetővé tették a társaság számára, hogy jelentős nyomást gyakoroljon a rivális nVidia-ra. A vezető szerint az ATI új megoldásai arra késztették az nVidia-t, hogy az utóbbi társaság hamarabb kiadja új Titanium eszközeit, amelyek azonban az nVidia saját, korábbi kiadású termékeinek is konkurenciát állítottak.

Az ATI új üzleti stratégiája lehetővé tette olyan videókártya gyártók támogatásának megszerzését, mint a Gigabyte Technology, vagy a CP Technology. Ho fontosnak tartotta megjegyezni, a társaság igen nagy figyelmet kíván szentelni arra, hogy partnereit minden lehetséges eszközzel segítse. Az ATI a társaság piaci részesedésének megőrzéséért az idei évben még folytatja saját készítésű videókártyáinak forgalmazását. Ho szerint az ATI saját készítésű grafikus kártyái a piac 10 százalékát fogják képviselni 2002-ben. Miután a társaság partnerei megszilárdították pozíciójukat a videókártyák piacán, a társaság abbahagyja a videókártyák gyártását, és a továbbiakban kizárólag a grafikus processzorok fejlesztésére, illetve gyártására fog koncentrálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #1
    kar hogy nem lesz ati kartya... azert az megiscsak a minoseget jellemezné.