Csabi

Philips DVD+R lemezek

Az optikai elven alapuló adattároló megoldások közül napjainkban a különböző CD lemezek és meghajtók a legnépszerűbbek, ami a szakemberek szerint elsősorban a költséghatékonyságnak köszönhető. A jövőben azonban a DVD technológiák kerülnek majd előtérbe, hiszen ezek nagyobb kapacitást biztosítanak.

A Philips is egyre komolyabban kezd foglalkozni a különböző DVD technológiákra épülő eszközök fejlesztésével. A legutóbbi közleménye szerint elkészült az első DVD+R lemeze, amely megbízható adattárolást tesz lehetővé. Ez egyben azt is jelenti, hogy a cég mostantól egyszer írható DVD+R és újraírható DVD+RW diszkeket is kínál. A Philips szerint az előbbi lemezeket elsősorban olyan adatok, képek vagy videok tárolására érdemes használni, amelyekre hosszabb ideig van szükség. A DVD+RW diszkek pedig átmeneti adattároláskor alkalmazhatók ideálisan. A Philips lemezei a legkorszerűbb technológiákkal készülnek, így nagyon jó minőségű és megbízható adatrögzítést tesznek lehetővé.


A Philips a DVD+R lemezének kifejlesztése során nemcsak a megbízhatóságra figyelt oda, hanem a kompatibilitásra is, amely a DVD-k világában is nagyon fontos szempont. A cég szerint az új lemezek minden probléma nélkül használhatók a legtöbb asztali DVD-Video lejátszóban és a PC-khez csatlakoztatott DVD-ROM meghajtókban is. A Philips közleményéből az is kiderül, hogy az új diszkek teljes mértékben kompatibilisek a különböző DVD+RW meghajtókkal.

A Philips DVD+R diszkek hamarosan a legtöbb európai országban elérhetővé válnak. A hírek szerint egy darab DVD+R lemezt körülbelül 12 euróért (2900 forintért) lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)