Csabi

HP számítógép DVD+RW meghajtóval

A különböző DVD technológiák és eszközök egyre szélesebb körben kezdenek elterjedni. Ennek megfelelően a számítógépgyártó cégek is mind nagyobb figyelmet fordítanak ezekre a megoldásokra. Rob Wait, a HP egyik munkatársa szerint a legfrissebb felméréseik alapján elmondható, hogy a videoszerkesztés egyre népszerűbb tevékenységgé válik az otthoni felhasználók körében is. Ezért érthető, ha a HP a legújabb, nagy teljesítményű PC-jébe egy DVD+RW meghajtót is beleépített, amely a cég szerint jelentősen megkönnyíti az otthoni videoszerkesztést.

A HP legújabb, Pavilion 9995 típusú számítógépében a HP dvd100i DVD+RW meghajtó kerül bele. Ez a megfelelő DVD lemezeket 2,4-szeres sebességgel írja újra, és 8-szoros sebességgel olvassa. Természetesen CD íráshoz is használható, hiszen a CD-R diszkeket 12-szeres, míg a CD-RW lemezeket 10-szeres sebességgel képes megírni. Ezeken kívül az új meghajtó alkalmas többek között a DVD-ROM, a DVD-R, a DVD-RW és a DVD+RW diszkek olvasására is, de sajnos a DVD-RAM-mal nem kompatibilis. A HP szerint a dvd100i DVD+RW meghajtó kiválóan használható a nagy kapacitást igénylő videoszerkesztő alkalmazásokhoz, de természetesen hatékonyan alkalmazható például biztonsági mentésekhez is.


A HP Pavilion 9995 nem csak a DVD+RW meghajtónak köszönhetően válhat népszerűvé a vásárlók körében, hiszen maga a számítógép is kiváló teljesítményt nyújt. Az új PC a 2 GHz-es frekvenciával működő Intel Pentium 4 processzorra épül. Emellett megtalálható benne többek között 512 megabájt SDRAM memória és egy 80 gigabájt kapacitású merevlemez is. Ez utóbbin a terjedelmesebb fájlok is könnyedén tárolhatók. A HP Pavilion 9995 a Windows XP operációs rendszerrel kerül forgalomba, amely a HP szerint megbízhatóan és könnyen használható.

A HP legújabb, Pavilion 9995 típusú asztali számítógépének ára körülbelül 2000 dollár (560 000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fullmen #4
    kerek valaszt DVD+R programot hol talalok PIP funkcioval tobb mozgokep kirakasi lehetosegel ??? web cimet kerek! letoltesi lehetosegel !!!