Franczy

Hangkártya hiány a Dell Computernél

Mostanában minden jel arra mutat, hogy a Dell Computer egyszerűen nem tudja felmérni, hogy a különböző időszakokban mekkora vásárlóerőre kell számítania, és hogy az adott vásárlóerő mekkora raktárkészletet igényel. Míg a közelmúltban a 2 GHz-es működési frekvenciájú Intel Pentium 4-es processzorok, most a Voyetra Turtle Beach-féle Santa Cruz típusú hangkártyák hiánya az oka annak, hogy a Dell Computer bizonyos high-end kategóriás asztali számítógépeit nem képes időben leszállítani.

A Dell Computer képviselői az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a Santa Cruz típusú hangkártyák hiánya miatt a Dell Dimension 8200, 4400, illetve 3800S típusjelzésű asztali számítógépeket mostantól kezdve csak 30 napon túli határidővel tudja leszállítani a Dell, mely cég normál esetben legfeljebb 3-5 napos szállítási határidőket vállal. A Round Rock-i (Texas) székhelyű számítógépgyártó az említett hangkártya hiányának következtében meghosszabbodott szállítási időkről természetesen a napokban Santa Cruz hangkártyával szerelt Dell számítógépet rendelő összes ügyfelét értesítette, akik érthető módon nem ugráltak örömükben.


Egyes Dell ügyfelek az internetes fórumokon adtak hangot elégedetlenségüknek, ugyanis egyszerűen nem tudják megérteni, hogy egy ilyen tekintélyes számítógépgyártó cég miért nem képes helyesen felmérni a piaci igényeket, és miért kényszerül ilyen hosszú szállítási határidők bevezetésére. Különböző források szerint egyes Dell ügyfelek a szállítási késedelem miatt már le is mondták korábbi megrendeléseiket, egyesek pedig inkább olyan Dell számítógépeket rendeltek, melyekben nem az említett Santa Cruz típusú hangkártya található.

Szakértők szerint a Dell számára mindenképpen presztízsveszteséget okoz, hogy jelenleg lényegében egy darab Voyetra Turtle Beach-féle Santa Cruz hangkártya sincs a raktáraiban, ugyanis a high-end kategóriás számítógépekre vágyó Dell-vásárlók előszeretettel vásárolnak ilyen hangkártyával megspékelt konfigurációkat, mely hangkártyához pedig általában a kiváló minőségű Altec Lansing-féle AD995-ös hangfalrendszert szokták választani. A profi hangkártya-hangfalrendszer páros ára a Dell Computernél 300 dollár, mely ár nem alacsony, azonban ezen összegért már egy olyan térhangzású rendszert kap az ember, mely a THX minősítést is büszkén viseli magán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dömper Ármánd #3
    Sajnos hallottam őket. Nem konkrétan ezeket a típusokat, de kategóriájukban szinte ugyanolyanokat. Ez az élmény mély nyomokat hagyott bennem, és néha rémálmaimban szokott visszatérni. :))
  • Dömper Ármánd #1
    "mely a THX minősítést is büszkén viseli magán."
    én AD995 -ös hangfalrendszert nem is láttam a Altec Lansing webolán. De amiket láttam, azoknak nem valami fényes a minősége, inkább viselhetnék magukon a tejfölösdoboz minősítést :)