Franczy

Jön a Red Hat Advanced Server Linux

Az egyik legnagyobb, Linux operációs rendszerrel foglalkozó cég, a Red Hat képviselői a napokban bejelentették, hogy a Red Hat hamarosan forgalomba kíván hozni egy olyan specializált Linux verziót, melyet elsősorban a high-end kategóriás szerverszámítógépek piacára szán a cég. Paul Cormier, a durhami (New York) központú cég fejlesztőrészlegének alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az Advanced Server névre keresztelt új Red Hat operációs rendszert már az e héten New Yorkban megrendezésre kerülő LinuxWorld konferencián meg lehet majd tekinteni működés közben, az újdonság árusítása pedig, ha minden jól megy, valamikor tavasz közepén kezdődik meg.

Cormier elmondta, hogy a Red Hat a jövőben minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a vállalati számítógépes piaci szegmensre, mely szegmensben egyébként köztudottan egyre nagyobb a Linux operációs rendszerek népszerűsége. Cormier véleménye szerint a high-end kategóriás vállalati számítógépekre szánt Linux operációs rendszereknek általában teljesen más jellegű erényeket kell felmutatniuk, mint az általános felhasználásra szánt Linuxoknak, így a Red Hat-féle Advanced Server Linux sok tekintetben eltér a szoftverkereskedésekben jelenleg kapható Red Hat Linuxtól. Cormier ezenkívül azt is elárulta, hogy az Advanced Server Linuxot a Red Hat nem kívánja olyan gyakorta frissíteni, mint a normál Red Hat Linuxot, melyet egyébként átlagosan hathavonta frissít a cég.

Jelenleg egyébként gőzerővel folyik a Red Hat Advanced Server Linux bétatesztelése, mely tesztüzem alatt a Red Hat megkülönböztetett figyelmet szentel az újgenerációs szoftver szerverfunkcióinak tesztelésére. A Red Hat szerint az Advanced Server speciálisan fel lesz készítve arra, hogy még a legnagyobb teljesítményű szerverek piacán is kiválóan helyt tudjon állni, így a normál Red Hat Linuxhoz képest gyorsabb kommunikációs képességekkel, jobb munkamegosztással és kiválóbb cluster képességekkel rendelkezik. A napokban megrendezendő LinuxWorld konferencián egyébként többek között a Red Hat Advanced Server Linux hibatűrő képességeit is demonstrálni fogják, tehát az új rendszernek a mesterségesen előidézett hibák ellenére is működőképesnek kell majd maradnia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!