JohnnyCage

Megjelent a RedHat Linux 7.2 Itanium verziója

A szabad forrású szoftverekkel foglalkozó Red Hat Inc. hétfőn kiadta a 64 bites Intel Itanium processzorhoz készült Linux operációs rendszerének 7.2-es verziószámú, végleges változatát.

A Red Hat Linux 7.2 Intel Itanium változata a 2.4.9-es kernelre épül, és ugyanazon funkciókkal rendelkezik, mint a tavaly októberben kiadott általános célú verzió, közölte a társaság egyik szóvivőnője. A Red Hat még tavaly májusban adta ki Linux disztribúciójának Itanium-alapú rendszerekhez készült, 7.1-es verzióját, az IBM S/390-alapú változat pedig tavaly decemberben készült el.

A társaság emellett néhány héten belül ki készül adni a Red Hat Linux 7.2 Advanced Server változatát is, amely elsősorban adatközpontokban való alkalmazáshoz készül. Az új változat bejelentésére minden bizonnyal az idei LinuxWorld konferencián kerül sor január végén, mondta Melissa London, a társaság szóvivőnője.

Az Itanium-alapú RedHat Linux 7.2 disztribúció kernelje a társaság szerint a nagyteljesítményű, többprocesszoros rendszereken való alkalmazáshoz készült. A kernel tartalmazza az Ext3 journalingot is, amely megkönnyíti a fájlok változatásainak naplózását, valamint a Logical Volume Managert, amely a nagy fájlrendszerek menedzselését könnyíti meg, főként vállalati, adatbázis alakalmazások esetén.

A RedHat Linux 7.2 for Itanium továbbfejlesztett USB támogatással, GNOME 1.4 és KDE 2.2 felhasználói felületekkel, az Eazel-féle Nautilus fájlmenedzserrel, valamint a Mozilla webböngészővel rendelkezik. A kiadásban a SUN Microsystems StarOffice irodai programcsomagjának 5.2-es változata is megtalálható csakúgy, mint a C, C++, Java, Python, Perl, és PHP fordítók, illetve parancsértelmezők.

A RedHat 7.2 for Itanium 499 dolláros áráért emellett számos hasznos szolgáltatást tartalmaz, és napokon belül világszerte kapható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!