JohnnyCage

Az IBM Linux alkalmazások fejlesztésére bíztat

Az International Business Machines (IBM) Corp. a napokban egy olyan Linux kampányba kezd, amelynek célja a vállalati felhasználási területre készülő Linux alkalmazások fejlesztésére való buzdítás.

A "Kék Óriás" elsősorban a kis- és középvállalkozások számára készülő Linux alkalmazásokból látna szívesen a jelenleginél többet. A cél a kisvállalkozások számára kínált IBM iSeries szerverek hatékony szoftverekkel való jobb ellátása.

A "Linux Test Drive" elnevezésű program során a fejlesztőknek lehetőségük nyílik az alkalmazások online tesztelésére. - Amennyiben te egy független szoftverfejlesztő vagy, a program lehetőséget ad, hogy betekints a Linux, illetve az iSeries szerverek világába - mondta Tin Dallman, az IBM egyik szóvivője. - Az egész a Linux-alapú vállalati alkalmazások fejleszésének elősegítésére szolgál.

A Linux Test Drive annak a többmillió dolláros "Béke, Szeretet & Linux" kampánynak a része, amelyet az IBM még áprilisban indított a szabadforrású operációs rendszer népszerűsítésére az olyan rendszerekkel szemben, mint például a Microsoft Windows.

Miközben a szabadforrású Linux operációs rendszer jelenleg igen széles körben alkalmazott az internetes tartalmat szolgáltató webszerverek körében, a többi üzleti célú alkalmazás viszonylagos hiánya egyelőre gátat vet a platform más vállalati területeken való alkalmazásának. Ahhoz, hogy a társaságok teljesen áttérjenek a megoldásra, jobb szoftverellátás szükséges, állítják az elemzők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dömper Ármánd #5
    Hát ez eléggé kamuszagú hír. Két UFO, meg Elvis Presley nem dolgozott a Win XP-n, véletlenül? :)))
  • b #1
    a linux platformon a fizetőképes kereslet hiányzik, hogy eztetet miért nem akarják megérteni nem értem. érdemes lenne egy felmérést csinázni ki vett vagy regisztráltatott már tisztán linuxra írt progit. sajna az én kezem lent maradna. :(