JohnnyCage

Az AOL felvásárolná a Red Hat-et?

A média- és interneteóriás AOL Time Warner tárgyalásokat folytat a Linux megoldásokat fejlesztő Red Hat-tel az utóbbi társaság esetleges felvásárlásáról.

A hírt a Washington Post napilap tette közzé szombati számában, meg nem nevezett, a két társasághoz közel álló hírforrásokra támaszkodva.

Az információk szerint a két cég közötti megbeszélések a közelmúltban vették kezdetüket, így egyelőre még nincsenek konkrétumok arról, mennyit fizetne a médiaóriás AOL Time Warner a Red Hat-ért, áll a napilapban. A Red Hat Inc. a szabadforrású Linux operációs rendszer piacvezető disztribútora. A Washington Post szerint az ügyben érintett társaságok képviselői egyelőre nem kívánták kommentálni a napvilágot látott híreket.

A szabadforrású, bárki által megkötések nélkül módosítható Linux operációs rendszer a közelmúltban világszerte jelentős növekedést ért el a vállalati alkalmazási területeken, különösen a cégen belüli számítógépes hálózatok-, illetve weboldalak alapjául szolgáló nagyteljesítményű szervereken. Amennyiben a lap információi hitelesnek bizonyulnak, az elemzők szerint mindez egyértelmű jele lenne annak, hogy az America OnLine (AOL) egy alternatív operációs rendszert szeretne létrehozni, amely felvenné a versenyt a világ személyi számítógépeinek 90 százalékán megtalálható Microsoft Windows változatokkal.

A Washington Post hírforrásai szerint az AOL Time Warner a Red Hat operációs rendszer technológiájával olyan megoldást fejleszthetne ki, amellyel komoly ellenfele lehetne a szoftveróriás Microsoftnak, illetve a társaság Windows operációs rendszerének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Johann #11
    Nem tudom pontosan, de én azt hallottam hogy a AOL-ban a Microsoftnak is van tulajdonrésze! Akkor ez mi lesz valójában? Egy olyan dologban vesznek részt ami bizonyos értelemben ellenük szól? Vagy mi?
  • WiLDoR #9
    "America OnLine (AOL) egy alternatív operációs rendszert szeretne létrehozni, amely felvenné a versenyt a világ személyi számítógépeinek 90 százalékán megtalálható Microsoft Windows változatokkal"

    "az AOL Time Warner a Red Hat operációs rendszer technológiájával olyan megoldást fejleszthetne ki, amellyel komoly ellenfele lehetne a szoftveróriás Microsoftnak, illetve a társaság Windows operációs rendszerének"

    Komolyan mondom, nem bánnám, ha végre valaki kicsit megszorongatná a Microfos torkát, mert az új oprendszerük a WinXP is egy nagy kalap sz@r lett, nem bírja még két hétig sem a gyűrődést...
  • Johann #4
    Freel: És tökéletesen a lényeget emelted ki a cikkböl, ugyanis ez a színtiszta igazság. A növekedés tényleg jelentös, mivel egyre kevesebb rendszergazda és cég kíván szívni a szarabbnál szarabb MS-IIS és egyéb szolgáltatásokkal. Szerencsére itt nálunk is egyre több Linux szerver teljesít szolgálatot, és mondhatom jóval megbízhatóbb, és ráadásul strapabíróbb mint a MikroFos rendszerek!!!
    Azokat a más vállalatokat csak sajnálni tudom, akikröl te beszélsz. Kifizetnek többszázezret azért a valamiért és csak szopás az egész!
    A redvás WinNT-nket havonta úlra kell indítani, mert nem lehet beléptetni a felhasználókat. A Linux serverek pedig már szinte 1 éve folyanatosan üzemelnek... Van különbség?? Szerintem igen!!! És az sem hagyható figyelmen kívül, hogy 1 leállás a WinNT-vel kb 10. perc (eddig talán feltápászkodik), addíg a Linux-on csak egy szolgáltatást kell újraindítani ami 1-2 másodpercben mérhetö... (Mivel nem omlik össze 1 drag&drop miatt az egész kernel :)) Szal az egészröl csak ennyit... :)