JohnnyCage

Az AOL-nak mégsem kell a Red Hat?

Az internet- és médiaóriás AOL Time Warner egyes hírforrások szerint a Washington Post napokban megjelent írásával ellenben nem kívánja felvásárolni a Linux szoftvereket fejlesztő Red Hat-et.

A Washington Post napilap elmúlt szombati számában tette közzé, hogy a médiaóriás AOL Time Warner egy Microsoft elleni lépésének részeként fel kívánja vásárolni a Red Hat-et, és immár közel áll a megállapodáshoz. Egyes, a társaságokhoz közel álló hírforrások azonban hangsúlyozzák, szó sincs arról, hogy az AOL megvenné a Red Hat-et, sőt a két társaság között még csak megbeszélések sem folynak.

Az AOL Time Warner, a Red Hat, illetve a szoftveróriás Microsoft képviselői nem kívánták kommentálni a híreket. Az elemzők szerint az, hogy az AOL Time Warner nem tervezi megvásárolni a Red Hat-et, nem jelenti azonban azt, hogy a társaság nem is szándékozik licenszelni a társaság Linux disztribúcióját saját online szolgáltatásaihoz. Az AOL szolgáltatása jelenleg Windows és Macintosh alatt érhető el, a társaság Netscape webböngészője azonban támogatja a Linux operációs rendszert is.

Az elemzők szerint a Microsofttal való szembeszállás az operációs rendszerek piacán nem lenne értelmetlen lépés az AOL részéről, amely társaság az utóbbi időben egyre inkább a szoftveróriás riválisává válik. A Linux jelenleg azonban csak a szerverpiacon rendelkezik számottevő részesedéssel, az asztali rendszerek piacán azonban szinte jelentéktelen, ami miatt a Red Hat felvásárlása hibás döntés lenne az AOL részéről, állítják a szakértők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!