JohnnyCage

Nem számíthat sikerre az i845 új változata?

Az Intel képviselői korábbi nyilatkozatukkal ellenben elismereték az SDRAM-alapú Brookdale (i845) chipkészlet javított változatának létezését. Az alaplapgyártók azonban nem jósolnak nagy sikert az új megoldásnak.

Az Intel a közelmúltban még tagadta, hogy a társaság egy javított, SDRAM-alapú Brookdale chipkészlet változatot tervez piacra dobni. A társaság vezetői a napokban azonban elismerték az új változat létezését, amely kisebb mennyiségben már jelenleg is az alaplapgyártók rendelkezésére áll.

A chipóriás a hírek szerint a gyorsan emelkedő DRAM árak miatt döntött úgy, hogy egy javított modellel meghosszabbítja az SDRAM-alapú Brookdale chipkészletek életét. A vezető alaplapgyártók azonban úgy vélik, a DDR-SDRAM-ok végérvényesen az általános memóriaszabvánnyá váltak, így az új, SDRAM-alapú chipkészletnek nincs túlzottan nagy jövője.


A javított Brookdale chipkészletek a hírek szerint valójában nem is a Brookdale továbbfejlesztett változatai, hanem a Brookdale-D (i845D) chipkészlet lebutított, DDR memóriákat nem támogató modelljei. Stanley Huang, az Intel ázsiai részlegének marketingigazgatója elmondta, hogy az új chipkészletek kiadását az SDRAM-alapú Pentium 4 alaplapok iránti, újból fellendült kereslet ösztönözte.

Bár a Brookdale-D chipkészlet mind az SDRAM, mind a DDR-SDRAM memóriákat támogatja, az alaplapgyártók kivétel nélkül kizárólagos DDR támogatással adták ki a megoldásra épülő laplapjaikat. A DDR-SDRAM memóriák árának emelkedésével azonban egyre több felhasználó választotta a kisebb teljesítményt nyújtó, ugyanakkor olcsóbb SDRAM-alapú alaplapokat. Az Intel eredeti i845 chipkészletének ennek ellenére nem nőtt a kereslete, mivel az alsó szegmensben a rivális SiS, és VIA chipkészletei egyre inkább teret hódítanak.

Az alaplapgyártók szerint az SDRAM memóriák árának gyors emelkedése miatt egyre több felhasználó fogja a drágább, DDR-alapú alaplapokat választani, ezért bizonytalan, hogy az Intel javított Brookdale chipkészlete mekkora sikereket érhet el a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!