Franczy

A Handspring távozik a kéziszámítógép piacról?

Habár a Handspring képviselői nemrégiben bejelentették, hogy a Handspring lényegében fel kíván hagyni a hagyományos kéziszámítógépek gyártásával, most a cég vezetői arról próbálják meg meggyőzni a különböző Handspring fejlesztésekkel foglalkozó cégeket, hogy folytassák fejlesztéseiket, ugyanis a Handspring kéziszámítógép piacról történő távozására nem a közeljövőben kerül sor, hanem csak valamikor később.

"Mindenkit biztosíthatok afelől, hogy egészen addig továbbra is gyártunk majd Handspring Visor kéziszámítógépeket, amíg megfelelő igény mutatkozik az ilyen eszközeink iránt. Értelemszerűen amennyiben idővel megcsappan a kéziszámítógépeink iránti kereslet, akkor a világ egyes régióiból és a különböző kereskedelmi csatornákból fokozatosan kivonjuk majd a termékeinket" - nyilatkozta a napokban Jeff Hawkins, a Handspring egyik alapítója, aki egyben jelenleg a cég egyik vezetője.

"Mi hosszú távú tervekben gondolkozunk akkor, amikor azt mondjuk, hogy távozunk a kéziszámítógép piacról. Magyarul, jelenleg nincsenek olyan terveink, melyek arra vonatkoznának, hogy esetlegesen felhagyjunk a Visor kéziszámítógépek gyártásával" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Allen Bush, a Handspring szóvivője, aki tehát Hawkinshoz hasonlóan megpróbált minden fejlesztőcéget és felhasználót megnyugtatni azzal kapcsolatban, hogy a Handspring nem a közeljövőben tervezi, hogy felhagy a kéziszámítógépek gyártásával.

A Handspring képviselői most azért kényszerültek magyarázkodásra, mert Donna Dubinsky, a Handspring elnök-vezérigazgatója nemrégiben olyan kijelentést tett, mely sokak szerint megijesztette a Handspringes fejlesztésekkel foglalkozó cégeket és felhasználókat, akik egyszerűen attól kezdtek félni, hogy a Handspring egyik napról a másikra szépen kivonul a kéziszámítógépek piacáról. Dubinsky asszony egyébként egész pontosan azt mondta, hogy a Handspring működésével kapcsolatban számos dolgon változtatni kell, így a cég a jövőben lényegében teljesen felhagy a hagyományos értelemben vett kéziszámítógépek gyártásával, és át kíván állni a következő generációs, vezeték nélküli kommunikátorok gyártására, amilyen például a közeljövőben debütáló Handspring Treo is lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!