Csabi

Kis méretű digitális fényképezőgép

A piaci előrejelzések szerint a digitális fényképezőgépek piacán az idén tovább fog nőni a kereslet. A szakemberek szerint a készülékek egyre kisebbek lesznek és mind több új funkcióval fognak kiegészülni. Emellett sokan úgy gondolják, hogy idén a digitális fényképezőgépek ára jelentősebb mértékben csökken majd.

A Minolta a legújabb, Dimage X nevű digitális fényképezőgépének kifejlesztése során elsősorban arra törekedett, hogy a készülék minél kisebb méretű legyen, ugyanakkor a mai elvárásoknak megfelelő teljesítményt biztosítson. Ennek megfelelően a kis kamera nagysága körülbelül 8,3 x 7,1 x 2 centiméter, és a súlya sem haladja meg a 140 grammot. Akihisa Maruyama, a Minolta szóvivője elmondta, hogy a felméréseik szerint sok felhasználó eddig nem talált magának olyan kis méretű digitális fényképezőgépet, amelyet bárhova magával vihetett volna. Ezért olyan készüléket akartak kifejleszteni, amely legalább olyan kényelmes hordozhatóságot biztosít, mint például egy korszerű mobiltelefon.

A Dimage X a kis mérete ellenére egy 3-szoros optikai zoommal rendelkezik. A cég szerint többek között a speciális belső zoomrendszernek köszönhető a fényképezőgép vékony kialakítása. Az új készüléken egy 1,5 colos, színes LCD kijelző kapott helyet, amely jelentősen megkönnyíti a kamera használatát. A fényképek tárolására Secure Digital vagy MMC (MultiMediaCards) memóriakártyák használhatók. A Minolta szerint egy 8 megabájt kapacitású kártyán 13 darab nagy felbontású (1600 x 1200 pixeles) kép vagy 19 másodpercnyi video tárolható. Az új készülékről a fényképek illetve a videok USB interfészen keresztül tölthetők át a számítógépekre.

A Minolta Dimage X digitális fényképezőgépe a jövő hónapban kerül piacra, és a hírek szerint körülbelül 542 dollárért (150 000 forintért) lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #1
    jómagam, leszarnám mekkorák a digikamerák, csak adnák már emberi áron.