JohnnyCage

2001-ben is az IBM-é volt a legtöbb szabadalom

Az International Business Machines Corporation (IBM) a 2001-es évben szintén az élen végzett a Szabadalmi Hivatal jelentése szerint, mint az év legtöbb szabadalmát bejegyző társaság.

Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala szerint 2001-ben is az IBM volt az a cég, amely a legtöbb új szabadalmat jegyeztette be. A "Kék Óriás"-nak is nevezett IBM ezzel egy valóban rendkívüli sorozatot folytatott tovább, hiszen a társaság az elmúlt kilenc évben minden alkalommal elnyerte ezt a címet.

A U.S. Patent and Trademark Office csütörtöki, egyelőre még csak előzetes jelentése szerint az IBM összesen 3411 szabadalmat jegyeztetett be. A tizes listán, amelyen egyébként olyan óriás cégek szerepelnek, mint az NEC Corp. (2.), a Canon Kabushiki Kaisha (3.), a Samsung Electronics (5.), a Matsushita Electrical Industrial (6.), és Sony Corp. (7.), kizárólag a negyedik helyezett Micron Technology, és az IBM Corp. képviseli az amerikai társaságokat. Az IBM 3411 szabadalmát követően meglehetősen nagy űr tátong a listán, mivel a második helyezett japán NEC Corporation több, mint 1000 szabadalommal kevesebbet, egészen pontosan 1953-at jegyeztetett be.

"Az egyik legnagyobb tévhit a tavalyi évben az volt, hogy a gazdasági visszaeséssel együtt az innováció mértéke is lecsökken" - mondta Nick Donofrio, az IBM Technology and Manufacturing részlegének elnökhelyettese. "Az elmúlt év szabadalmi eredményei azonban bizonyítják, hogy az amerikai és külföldi társaságok kutatási és fejlesztései részlege egyaránt virágzik."

Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala április elejére ígéri a lista hivatalos változatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #4
    Ezek szep meg jo szabadalmak biztos... csak latnek mar belolle egy ket akkorat, hogy fel is figyeljunk egyikre... egykbnt meg gratual ibm-nek, ms vajon hanyadik a listan? :))
  • Bitlisz #3
    Hat nagyon nem:)))