JohnnyCage

Nagy szerződést nyert a "kicsi" SiS

A tajvani Economic News jelentése szerint a szintén tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) chipkészletei olyannyira elnyerték a Hewlett-Packard tetszését, hogy az óriáscég saját P4 rendszereibe is alkalmazni fogja azokat.

A SiS-nek minden oka meg lehet az örömre, mivel a HP üzlete mellett a társaság a napokban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a japán Toshiba-val, amelynek keretében a Toshiba a jövőben felhasználja a SiS CMOS logikai rendszereit. Az Economic News napilap szerint a Silicon Integrated Systems (SiS) decemberi bevételei a várakozásokat kismértékben alulmúlták, a társaság 2001 negyedik negyedévi összesített eredménye azonban így is rekordeladásokról tanúskodik.


A számítógép- és nyomtatógyártó óriás Hewlett-Packard a hírek szerint a SiS SiS645 típusjelzésű DDR-Pentium 4 chipkészletét tervezi alkalmazni PC-iben. A HP által megrendelt SiS645-ös chipkészletek a szerződés szerint még ebben a negyedévben megérkeznek a társasághoz. Bár a HP nagymennyiségű chipkészlet rendelése jelentősen megnöveli a SiS bevételeit, a chipsetgyártó gyártókapacitása az Economic News (EN) szerint továbbra sincs teljes mértékben kihasználva.

A SiS tavaly decemberben hozzávetőleg 1 millió PC alaplapi chipkészletet szállított le. Az EN információi szerint a társaság az idei első negyedévben több, mint 3 millió chipkészlet értékesítésére számít. Bár a társaság chipkészleteit a vezető alaplapgyártók korábban nem kedvelték, a DDR333 támogatású SiS645 Pentium 4 chipkészlet kétségtelenül igen jól sikerült, rendelkezik Intel licensszel, ráadásul a mind az Intel, mind a VIA hasonló megoldásainál olcsóbb, ezért számos gyártó felfigyelt a megoldásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!