JohnnyCage

Novemberben ismét nőttek a félvezetők eladásai

A Semiconductor Industry Association szerdai sajtóközleménye szerint a globális félvezetőipari eladások tavaly novemberben kismértékű növekedést mutattak, amely optimizmusra ad okot a chipipar képviselői számára.

A San Jose-i (Kalifornia) központú szervezet jelentése szerint a tavaly novemberi félvezetőipari eladások összesen mintegy 10,6 milliárd dollárt tettek ki, amely 1,6 százalékos növekedést jelent az októberi 10,44 milliárd dollárhoz képest. A SIA mutatói szerint a chipipar az elmúlt évben 31 százalékkal esett vissza a megelőző év 200 milliárd dolláros eredményéhez képest, messze túlszárnyalva ezzel a 1985-ben tapasztalt 17 százalékos visszaesést, amely ezidáig a legjelentősebb volt.

Az elemzők azonban úgy vélik, némi optimizmusra adhat okot, hogy a chipipar feltételezhetően már túljutott a mélyponton, és 2002-ben enyhe növekedés várható a tavalyi szinthez képest. A chipipart képviselő óriáscégek, mint az Intel Corp., az AMD Inc., illetve a tajvani TSMC ennek, illetve legutóbbi negyedéves eredményeiknek megfelelően mérsékelten optimista előjelzéseket adtak ki a közelmúltban.

A SIA novemberi előjelzése szerint a chipipar 2001 negyedik negyedéves eredményei 4,7 százalékkal szárnyalják túl a harmadik negyedéves eladásokat. "A személyi számítógépek, a drótnélküli kommunikációs eszközök, a szórakoztatóelektronikai berendezések, illetve a gépjárművek továbbra is erősítik a félvezetőipar eredményeit, és kivezetik az ipart az egy évig tartó recesszióból" - mondta George Scalise, a SIA elnöke, egy nyilatkozatában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!