JohnnyCage

Az USA-ban is megjelentek az első 3G mobiltelefonok

A drótnélküli kommunikációs technológiákkal foglalkozó Qualcomm Inc. szerdán bejelentette, hogy megindultak az első 3G mobiltelefon szállítmányok az Észak-Amerikai mobilszolgáltatók felé.

Az új mobilkészülékek, amelyeknek az első nagymennyiségű szállítmányai a napokban érkeznek meg az amerikai mobilszolgáltatókhoz, már a Qualcomm következő generációs mobilhálózatán üzemelnek.

A San Diego-i központú Qualcomm elmondása szerint a készülékek a társaság új 2000 1X mobilkommunikációs szabványára épülnek, amely a piacvezető CDMA (Code Division Multiple Access - Kódosztásos, többszörös hozzáférésű) technológia következő generációs változata. Mint a társaság sajtóközleményéből kiderült, az új 3G (3. generációs) mobiltelefonokat a Kyocera Corp., LG Electronics Inc., és Sierra Wireless Inc. cégek gyártják.

A CDMA 2000 1X egy új generációs (3G) mobilkommunikációs technológia, illetve hálózati szabvány, amely olyan újításokat ígér, mint például az állandóan aktív (Always-on) adatösszeköttetés, a 153 kbps maximális adatátviteli sebesség, a korabbiaknál jobb hangminőség, illetve a meghosszabbított akkumulátor élettartam.

Az Egyesült Államok két vezető CDMA szolgáltatója, a Verizon Communications, és a Vodafone Group közösvállalkozásaként működő Verizon Wireless, valamint a Sprint PCS még az idei évben el kívánja indítani 3G mobilszolgáltatását, pontos időpont azonban még nincs. CDMA 2000-alapú szolgáltatás egyébként Dél-Koreában indult be elsőként a tavalyi évben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #2
    mar csak az a kerdes minek ez nekunk... ki a fene akar a mobilon netezni? videofon hoz meg keves
  • fotel #1
    153 kbps maximális adatátviteli sebesség - ez közelebb van a 2.5G hez mint a 3hoz nem?