JohnnyCage

A Samsung is AMD processzorokat szeretne

A Dél-Koreai Digital Times jelentése szerint a Samsung Electronics fontolóra vette, hogy asztali rendszereiben az Advanced Micro Devices (AMD) processzorait alkalmazza, és kapcsolatba is lépett a társasággal egy esetleges megállapodás reményében.

A Dél-Koreai központú elektronikai óriás a hírek szerint jelenleg is tárgyalásokat folytat az AMD-vel a chipgyártó processzorainak megrendeléseiről. A Samsunghoz közeli hírforrások szerint a társaság elsősorban az Intel Pentium 4 processzorának bizonytalan szállításai miatt próbál lehetséges alternatívákat keresni nagyteljesítményű asztali megoldásaihoz. A társaságnak további motivációt ad, hogy a rivális TriGem Computer AMD Athlon XP-alapú rendszerei rendkívül jól fogynak októberi kiadásuk óta.

Az Intel Pentium 4 processzorok hiánya már közel három hónapja tart, és a problémában Dél-Korea az egyik leginkább érintett ország. Dél-Koreában november közepe óta még olyan óriáscégek, mint amilyen a Samsung, sem kapják meg időben, és teljes egészében a megrendelt Pentium 4 CPU szállítmányt.


A Samsung PC üzletága számára rendkívül fontosak a kedvező alkatrészárak, mivel a társaság csak így őrizheti meg versenyképességét a konkurenciával. Az AMD Athlon XP processzorok vásárlásáról ennek megfelelően csak akkor lehet szó, ha az AMD azokat a Samsung számára megfelelő áron kínálja. Az AMD koreai részlege elmondta, hogy a társaság jelenleg vizsgálja, elfogadható-e a Samsung árajánlata.

A Samsung 1,7 GHz-es Pentium 4-alapú asztali számítógépei hozzávetőleg 1500 dollárnak megfelelő áron kaphatók Koreában. A hasonló teljesítményt nyújtó Athlon XP 1700+ processzorok alkalmazásával az ár mintegy 20-25 százalékkal csökkenhetne. A hírforrások szerint amennyiben a Samsung-AMD szerződés megszületik, a koreai gyártó még a jövő év legelején kiadja Athlon XP-alapú asztali PC-it.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomcat.no1 #15
    Potel szóval azt mondod, hogy a Hammer sikere függ a rá írt progikon is, nod miért is ne lenne sikeres ha 32bit-ről indúlhat a fejelsztés...?!!!
  • fotel #14
    Én is a citromosra szavazok - Hammer sikere- majd meglátjuk, progi is kell hozzá.

    Intel bátyó tényleg nem a régi... ez egy újabb stratégiai inflexiós pont, lehet hgoy a végén ők nyernek pont azért, hogy most 20lépcsős a pipeline, lehet hogy nem.

    Ezt csak egyvalami döntehi el.. az idő!

  • mir #10
    abszolute nyertes... igen... még az.
    EU : K7 series - Pentium series : ~ 50% - 50%
    dureon - celeron : ~70% - 30%

    US : K7 - P3/4 : 70% - 30%
    duron - celeron : 15% - 85%

    AS : Px - K7 - C3(mert ott ilyet is vesznek...) : 50% - 40% - 10%
    duron - celeron : 70% - 30%

    a szerverek és a munkállomások terén a helyzet az, hogy az intelnek mégnagyobb az előnye. vitathatatlan, az intel most sokkal nagyob, mint az AMD. ezen a HAMMERek fognak nagyot változtanio, amire az intelnek nincsen válaszlépése, hacsak nem akarják a P4eseket 5 Ghz körülre húzni, és min 266-ra emelni az FSBt... bár olyan gyors RAM nincs, akkor már szart sem érnek vele. szal ez van most, de az AMDnek sokkal jobbak a kilátásai.(mivel van értelmes procitervük otthonra, és szerverbe is, az intelnek meg otthonra 2005ig a P4 volt az utolsó, meg szerverbe is csak a McKinly, aminek a sikere hogy is mondjam... kétes.)
  • rotator #7
    Köszi, de vegyen Intelt, akinek 2 anyja van. :)))
  • Bekomman #6
    rulez
  • braindance #4
    Tök jó, ki lettem editálva.
  • fotel #2
    Rudolf - a legnagyobb? kötve hiszem - nem egy ellenfele lenne, legelismertebb? az végképp nem (mellesleg szerintem egyik sem az intel...)

    Egyébként hogyhogy nincs elég P4 a piacon? Csak nem mindenki azt akar? :DDD