JohnnyCage

A Tablet PC gyártók optimistán várják a jövő évet

A vékonyabb könyvekre emlékeztető Tablet PC-k gyártói úgy vélik, az újfajta eszközök már a jövő év során mintegy 10 százalékos részesedést fognak szerezni a hordozható számítógépek piacán.

A 2002-re várható 10 százalékos piaci részesedés 2003-ban várhatóan 25-30 százalékra fog emelkedni, és a Tablet PC eszközök egyre inkább általánossá fognak válni, mondta Wang Cheng-tang, a tajvani ACER Inc. elnöke a United Daily News (UDN) kínai nyelvű napilapnak tett nyilatkozatában.

A szoftveróriás Microsoft, a Tablet PC koncepció megalkotója, szintén igen optimistán tekint az eszközök jövője felé. A társaság vezetői szerint a Tablet PC eladások még a jövő évben elérik a 11 millió darabot, azaz a 43 milliós notebook piac hozzávetőleg egynegyedét, írta a UDN.

Bár a Microsoft eredetileg úgy vélte, a Tablet PC egy új piaci szegmenst hoz majd létre, az eszközök mégis egyre inkább a notebook piac égisze alatt kerülnek jegyzésre, mivel ez utóbbiakhoz hasonlóan elsősorban a gyakran utazó üzletembereket célozzák. A szoftveróriás ezidáig az ACER leányvállalataként működő Wistronnak, a First International Computernek (FIC), valamint a Tatungnak biztosított licenszt a Microsoft Tablet PC-k gyártására és forgalmazására. A három gyártó mellett az ASUStek Computer, az Inventec Electronics, és a Compal Electronics cégek jelenleg tárgyalnak a Microsofttal a licensz megszerzéséről.

Az ACER Tablet PC-je 2002 második felében lát napvilágot, ára pedig valamivel 1500 dollár felett lesz. A többi számítógépgyártó óriás, mint például a Compaq, a Fujitsu, a Toshiba, és a Sony, nem sokkal később adják ki saját Microsoft Tablet PC eszközeiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!