JohnnyCage

9400 alkalmazottat épít le a Motorola

Az amerikai Motorola a napokban bejelentette, hogy a veszteségek megszűntetésére, illetve a nyereségessé válás érdekében további alkalmazottakat tervez elbocsátani.

Margot Brown szóvivőnő elmondása szerint a világ második legnagyobb mobiltelefon gyártója a mostani, közel tízezres leépítéssel tavaly december óta mintegy 42900 alkalmazottjától vált meg. A szóvivőnő szerint az elbocsátásokért elsősorban a recesszió felelős, amely az éven "soha nem látott" mértékben sújtotta a félvezetőipart. Mint Brown elmondta, a Motorola egyelőre nem tervez további létszámcsökkentéseket.

A mostani, 9400 alkalmazottat érintő leépítesekkel együttesen a társaság munkaerejének hozzávetőleg egynegyedétől vált meg alig több, mint egy év alatt. A Motorola 2000 augusztusában még 150 ezer alkalmazottat foglalkoztatott, mindebből mára azonban alig több, mint 100 ezer tarthatta meg állását.

A létszámleépítésekkel, valamint egyéb költségcsökkentő lépésekkel a társaság azt szeretné elérni, hogy 2002-ben nyereségessé váljon. A Motorola vezetői a jövő évben mintegy 15 cent nyereségre számítanak részvényenként, ami nagyjából megegyezik az elemzők korai előjelzéseivel.

Mindez előtt a társaság azonban még át kell, hogy vészeljen egy-két veszteséges, vagy nyereség nélküli negyedévet, derült ki a Motorola sajtóközleményéből. A társaság negyedik negyedéves eredményei hozzávetőleg a harmadik negyedéves mutatókkal azonosak lesznek, illetve esetlegesen 1-3 százalékkal felülmúlják azokat. A jövő év első negyedére a társaság részvényenként 11-14 cent veszteséggel számol.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #2
    a motorola nem csak telefonokat gyart