JohnnyCage

Nem aratnak sikert az online konzoljátékok

A videójátékok tulajdonosai egyelőre csak ritkán használják ki a legújabb játékkonzolok internetes lehetőségeit, és mindez a közeljövőben nem is fog változni, derült ki egy napokban kiadott jelentésből.

A Jupiter Media Metrix piackutató cég jelentése szerint egyelőre hiábavaló a konzolgyártók és játékkészítők erőfeszítése, a konzoltulajdonosok a közeljövőben minden bizonnyal nem fognak az online játékok megszállottaivá válni.

A hétfőn kiadott tanulmány szerint az online konzoljátékok globális előfizetései 2006-ra fogják elérni az évi 250 millió dolláros összbevételt. Az online PC játékok addigra már évi 1,5 milliárd dollárt fognak a játékkészítők konyhájára hozni, áll a jelentésben. A 79 millió, játékkonzollal rendelkező háztartásból 2006-ra várhatóan 12,3 millió fogja a világhálóra kötni játékgépét, ami szintén nem sok.

A konzolgyártók az utóbbi időben óriási összegeket fordítottak az internetes megoldásokba, és a szoftveróriás Microsoft már 2002 közepén el kívánja indítani Xbox eszközéhez kapcsolódó online szolgáltatását. A rivális Sony jelenleg látja el a PlayStation 2 konzolokat hálózati modemmel, és nemsokkal a Microsoft után elindítja internetes játékhálózatát.

A japán Nintendo azonban már visszafogottabb a GameCube online felhasználását illetően. Mint korábbi cikkünkben megírtuk, a társaság vezetői egyelőre távol állnak az online játékok és szolgáltatások ötletétől, mivel az jelenleg nem tűnik kifizetődőnek. A társaság ugyanakkor kijelentette, kedvező kilátások esetén szívesen átgondolja majd jelenlegi álláspontját az ügyben.

Billy Pidgeon, a Jupiter egyik elemzője elmondta, hogy az online játék népszerűségét az ahhoz szükséges broadband internetkapcsolatok elterjedése befolyásolja leginkább. A várakozások szerint 2006-ra az amerikai háztartások szélessávú (broadband) hozzáféréssel rendelkező része a jelenlegi 23 százalékról 40 százalék közelébe emelkedik, ami jelentős lendületet adhat majd az online játékoknak. A következő generációs konzolok ráadásul éppen ekkorra várhatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • _HABLA_ #16
    Látom rendesen felkaptátok a vizet, fáj az igazság, mi pubikáim?
    GC! Age of Empiresben szívesen helyre rakom azt nagy konzolos arcodat!
  • Alien! #13
    "hogy csicskákat szoptathassak"

    Kozolbuzik szellemi szintje,mi??....
  • Laalee #10
    "hogy csicskákat szoptathassak a neten keresztül." es emg te beszelsz szinvonalrol????
  • tomcs #9
    ezt alinuxot ps2re dolgot 1xuen nem birom felfogni, foleg 1 ilyen konzolos emberke szajabol hangzik nagyon idetlenul, persze annyira nem vagyok otthon a temaban de szvsz arra valo a dolog hogy pc-s funkciok ellatasara tegyuk alkalmassa a ps2-t. eddig ugye a konzolosok azzal erveltek, hogy csak berakjak es megy, ok csak jatszani akarnak, satobbi, namarmost a linux ennk eles ellentete. akkor most mi is van?
  • _HABLA_ #8
    Nemtom ki hogy van vele, de engem a játékoknak szinte kizárólag az online része érdekel, hogy csicskákat szoptathassak a neten keresztül. Minősíti a konzolbuzik szellemi képességeit, hogy ők kizárólag egy gép ellen szeretnek játszani, Gamecube (mármint az a lelkes kis buzi ide írogatott) egy jeles képviselője volt ezen IQ-deficites társaságnak. A kutatások szerint a konzolgamerek zöme 12 év alatti, aki e fölött van az szellemileg visszamaradott.
  • AnarchoiD #6
    seganet dc-hez hatalmas nagy dolog volt, regen sokat nyomtam rajta, PSO rulezz ;)
  • CSOCSO #3
    nesztek ps2esek és xboxosok:hehehe online:) az töröljétek ki vele a seggeteket!amugy tényleg faszok hogy nem gameznak neten hisz az a legcoolabb amugy most jön ki a GC hez az 56 os modem!!!!!!PSO val lehet neten gamezni!!!
  • zplayer #2
    szerintem is egyertelmu
  • Lacc #1
    Hát ez a hír nem lepett meg különösebben...