JohnnyCage

A Pressplay engedélyezi a zenék CD-re írását

Amikor a hónap végefelé a Pressplay beindítja előfizetés-alapú zeneszolgáltatását, az első hasonló szolgáltató lesz, amely lehetővé teszi felhasználóinak a letöltött zenefájlok audió CD formátumú felírását.

Az elemzők szerint a CD-re írási lehetőség igen fontos a felhasználóknak, és kritikus pont lehet minden hasonló szolgáltatás elterjedésében, illetve sikerében. A Pressplay, amely a Vivendi Universal-féle Universal Music, valamint a japán Sony Corp.-féle Sony Music lemezkiadók közösvállalkozása, a napokban bejelentette, hogy szerződést kötött a szoftverfejlesztő Roxio-val egy olyan megoldás elkészítésére, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a szolgáltatásról letöltött zenék audió CD-vé írását.

Az illetékesek továbbra sem közöltek pontos időpontot, amikor a szolgáltatás véglegesen beindul, azt azonban már tudni lehet, hogy a debütálás még az éven lesz, és kezdetben 100 ezer zeneszám közül válogathatnak majd a felhasználók, igaz ebben már az EMI-tól licenszelt dalok is benne vannak. A szolgáltatás díjazásáról konkrét információ egyelőre szintén nincs. A szolgáltatást többek között olyan partnerek fogják terjeszteni, mint a Universal-féle MP3.com, a Microsoft MSN Music, a Roxio, valamint a Yahoo.

A Pressplay a harmadik közelmúltban bejelentett előfizetés-alapú online zeneszolgáltatás az AOL Time Warner, RealNetworks, EMI, Bertelsmann, és Zomba társaságok tulajdonában lévő MusicNet, illetve a független Listen.com Rhapsody szolgáltatása után.

Az elemzők szerint továbbra is kérdéses, hogy a kiadók fizetős zeneszolgáltatásai sikeresek lesznek-e, képesek lesznek-e átvenni az ingyenes -és egyben illegális- hálózatok helyét. Az azonban egyértelmű, hogy a Pressplay komoly előnyt élvez konkurenseivel szemben, mivel az audió CD-k készítésének lehetősége egy olyan alapvető funkció, amellyel a MusicNet és Rhapsody hálózatok nem rendelkeznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!