JohnnyCage

Késik a Pressplay beindítása

A Vivendi Universal SA illetve Sony Music Entertainment Inc. cégek közösen létrehozott, fizetős online zeneszolgáltatása, a Pressplay, a korábbi tervekkel ellenben csak az év utolsó negyedében kezdi meg működését.

A hírt a Vivendi vezérigazgatója, Jean-Marie Messier jelentette be. A Pressplay elnevezésű zeneszolgáltatásnak eredetileg még ebben a hónapban be kellett volna indulnia, de az Egyesült Államokat ért terrortámadás miatt a szolgáltatás csak az év végén debütálhat. "A Pressplay zeneszolgáltatásunk a negyedik negyedév elején fog beindulni" - mondta Messier.

Messier nem beszélt konkrét megjelenési időpontról, amikor a MusicNettel, és az új Napsterrel versengő szolgáltatás biztosan beindul. Az előbbit egyébként az AOL Time Warner Inc., a Bertelsmann AG, az EMI Group PLC és a RealNetworks Inc. hozta létre, illetve fogja működtetni.

A Pressplay eredetileg a Napster által népszerűvé tett P2P (Peer To Peer - Egyenrangú hálózat) rendszerekre való válaszként készült, amelynek fejlesztésébe később a szoftveróriás Microsoft is bekapcsolódott. A Microsoft az MSN internetes szolgáltatásával, valamint digitális média technológiájával támogatja az új zeneszolgáltatást.

Mint ismeretes, a Napster a napokban megállapodást kötött a lemezkiadókat, előadókat és zeneszerzőket képviselő szervezettel, hogy az ellene irányuló per befejezéséért cserébe licenszdíjat fog fizetni az új, fizetős Napster szolgáltatáson keresztül értékesített zeneszámokért.

Edgar Bronfman, a Vivendi elnökhelyettese úgy véli, a Pressplay 2002 vége előtt semmiképpen nem válik majd jövedelmező üzletté. "Az idei negyedik negyedévben, valamint a jövő év első háromnegyedében még komoly összegeket kell a Pressplay-re fordítani, hogy később nyereséges lehessen" - mondta Bronfman.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dewdew #1
    a Pressplay 2002 vége előtt semmiképpen nem válik majd jövedelmező üzletté

    2022-t akartak irni, nem?? mert szerintem ha valaki letoltheti a zeneket mas modszerrel is, akkor miert fizetne erte. Bar elnezve a kenyelmes nyugati vilagot, lehet, hogy meg lesz belole valami.